Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare transfrontalieră în administraţia publică, între Lipniţa şi Kainargea (galerie foto)

ro

11 Nov, 2010 00:00 2109 Marime text
lipnita.jpgPrimarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, a precizat că acest proiect pune bazele unui al doilea, în valoarea de cinci milioane de euro, care vizează asfaltarea drumului dintre cele două localităţi

Administraţia locală din Lipniţa a lansat ieri un proiect privind cooperarea transfrontalieră în administraţia publică, derulat în parteneriat cu autoritatea locală din Kainargea, Bulgaria.

Proiectul, demarat pe 11 august anul acesta, este finanţat din Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria, Axa prioritară 3: Dezvoltare economico-socială, Domeniul Major de Intervenţie 3.3: Cooperare People to People. Valoarea totală a proiectului se ridică la 52.134,44 euro, din care 84,82% reprezintă finanţarea europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% - co-finanţarea din bugetul statului bulgar şi al statului român, iar 2,18% - contribuţia din bugetul partenerilor. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, iar cel de-al treilea partener în derularea lui este Asociaţia pentru Cooperare Transfrontalieră Dobrogea Dunăreană.
La evenimentul de lansare a proiectului organizat ieri la căminul cultural din comuna Lipniţa au participat, pe lângă primarul Florin Onescu, şi reprezentanţii administraţiei locale române şi o delegaţie de reprezentanţi ai autorităţii locale din Kainargea, în frunte cu primarul din această localitate - Liuben Sivev.
Obiectivul general al proiectului vizează fundamentarea unui proces activ de cooperare transfrontalieră la nivelul administraţiilor publice locale între comunele Kainargea şi Lipniţa, cu scopul îmbunătăţirii serviciilor oferite populaţiei, dar şi în vederea rezolvării împreună a unor probleme comune. În cadrul acestui proiect se va elabora şi semna un acord de colaborare pe termen lung între cele două comunităţi, 200 de funcţionari români şi bulgari vor fi implicaţi activ în proiect şi se va realiza un portal web funcţional care va conţine o bază de date actualizată cu privire la Lipniţa şi Kainargea.

Lipniţa şi Kainargea - poli de dezvoltare economică

Primarul comunei Lipniţa, Florin-Onescu, a declarat despre proiectul transfrontalier lansat ieri că reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea zonei Lipniţa - Kainargea. "Proiectul va consta într-o colaborare între comunităţile noastre, în ceea ce priveşte problemele sociale, dar şi în cunoaşterea reciprocă a obiceiurilor şi tradiţiilor", a afirmat edilul, precizând că, în fiecare an, un ansamblu din Kainargea participă la Zilele Comunei Lipniţa, desfăşurate în perioada 20 - 21 mai. Primarul Florin Onescu a subliniat faptul că prin proiectul privind cooperarea transfrontalieră între cele două comunităţi, situate de o parte şi de alta a graniţei, se vor pune bazele celui de-al doilea proiect în cooperare cu Bulgaria, care va demara în curând şi care vizează, printre altele, asfaltarea drumului care face legătura între Lipniţa şi Kainargea. Valoarea celui de-al doilea proiect, a cărui execuţia va începe cel mai probabil în luna martie anul viitor, se cifrează la nu mai puţin de cinci milioane de euro. "Prin implementarea acestui proiect, sperăm să se dezvolte zona noastră, să creăm poli de dezvoltare economică şi să atragem cât mai mulţi bani europeni. Rolul proiectului este de a ne cunoaşte, dar şi de a pune bazele derulării celui de-al doilea, care vizează asfaltarea drumului dintre Lipniţa şi Kainargea. La rândul său, această comunicaţie va fi legată de drumul dintre Lipniţa şi Izvoarele şi sperăm că şi de Portul Izvoarele, astfel încât să creăm o legătură economică între cele două localităţi", a subliniat primarul Onescu.

La rândul său, primarul din Kainargea, Liuben Sivev, şi-a exprimat, de asemenea, speranţa ca proiectele derulate în parteneriat cu Lipniţa să ducă la dezvoltarea zonei transfrontaliere. "Ne dorim ca şi în viitor să continuăm să colaborăm cu administraţia locală din Lipniţa la fel de bine ca şi până acum", a afirmat Liuben Sivev.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii