Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Copii intoxicați cu o substanță periculoasă! Au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Constanța

ro

14 May, 2024 11:35 1245 Marime text
Șase copiii au fost intoxicați cu o soluție foarte scumpă, pentru uz veterinar, folosit în special pentru deparazitarea ovinelor într-o localitate din județul Constanța. 

Aceștia au ajuns de urgență la Spitalul Județean Constanța de urgență. Potrivit unor surse, o bunică și-a spălat cu acestă substanță, nepoții. 

Este vorba despre copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani.

Mihaela Ristea din partea DGASPC Constanța a confirmat pentru ZIUA de Constanța că s-au autosesizat cu privire la cazul de intoxicare cu o substanță toxică și că se efectuează o anchetă socială și că au solicitat la Primărie ancheta socială de acolo.

Potrivit datelor noastre, e vorba de o familie formată din bunica (38 de ani) care are 4 copii dintre care un copul adult care are deasemenea doi copii. Toate cele 7  persoane au fost intoxicate si au ajuns la spital. Facem mențiunea ca este vorba despre 5 minori și doi adulți, aflându-se sub observație. 
 

La unitatea primiri urgențe au fost aduse duminică seara mai multe persoane, adulți și copii, cu stare generală modificată, ca urmare a expunerii la la o substanță toxică de uz veterinar. 

Este vorba despre mai multi minori, cu varste cuprinse intre 3 si 17 ani si doi adulti, de 21, respectiv 38 de ani. 

Au fost toți preluați imediat, prezentau cefalee, greață, vărsături. 

Unul dintre copii era în stare gravă, în comă – a fost intubat și internat în terapie intensivă. 



Și celelelate persoane au rămas internate pentru îngrijiri medicale și tratament de specialitate. 4 copii sunt la terapie acută iar alte 4 persoane în secția medicală. 

Evoluția a fost buna în toate cazurile. Inclusiv minorul care intrase în comă. are acum stare generala bună, este cooperant, cu evoluție favorabilă- a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Constanța.


UPDATE 1

Mihaela Ristea din partea DGASPC Constanța a confirmat pentru ZIUA de Constanța că s-au autosesizat cu privire la cazul de intoxicare cu o substanță toxică și că se efectuează o anchetă socială și că au solicitat la Primărie ancheta socială de acolo.

Potrivit datelor noastre, e vorba de o familie formată din bunica (38 de ani) care are 4 copii dintre care un copul adult care are deasemenea doi copii. Toate cele 7 persoane au fost intoxicate și au ajuns la spital.

Facem mențiunea că este vorba despre 5 minori și doi adulți, aflându-se sub observație. 


UPDATE 2 -Oficial de la IPJ Constanța 

„La data de 12 mai, a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Băneasa au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 38 de ani s-ar fi prezentat însoțită de 6 minori și o tânără de 21 de ani la unitatea spitalicească.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că persoanele ar fi fost intoxicate cu o substanță toxică.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”. – Cătălina Marin, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.


Citește și:

Știri ConstanțaTrei copii au plecat de acasă, noaptea. Mama minorilor a fost sancționată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii