Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:16 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cozonacul, nelipsit pe masa românilor de Paște! Cum se poate prepara un cozonac delicios

ro

04 May, 2024 13:48 717 Marime text
Cozonacul este desertul nelipsit de pe meselor românilor, fie că este vorba despre Paște sau Crăciun. Sunt multe rețete de cozonac numai bune de încercat de sărbători.

Vă prezentăm în continuare o rețetă de cozonac delicios: 

Ingrediente aluatAluat1 kg faină,
50 g drojdie 
250 g zahăr
500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
200 grame grasime (ulei si unt topit)
5 gălbenușuri
1 linguriță rasă de sare
coajă de la o lămâie, o portocală, rom, vanilie

Ingrediente crema de cozonac


50 g unt,
50 g ciocolată neagră,
350-400 g nuca măcinată,
100 g zahăr pudră,
2 linguri cacao,
coaja rasă de lămâie,
scorțisoară,
rom


Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii