Cozonacul, nelipsit pe masa românilor de Paște! Cum se poate prepara un cozonac delicios
Cozonacul, nelipsit pe masa românilor de Paște! Cum se poate prepara un cozonac delicios
04 May, 2024 13:48
ZIUA de Constanta
717
Marime text
Cozonacul este desertul nelipsit de pe meselor românilor, fie că este vorba despre Paște sau Crăciun. Sunt multe rețete de cozonac numai bune de încercat de sărbători.
Vă prezentăm în continuare o rețetă de cozonac delicios:
Ingrediente aluatAluat1 kg faină,
50 g drojdie
250 g zahăr
500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
200 grame grasime (ulei si unt topit)
5 gălbenușuri
1 linguriță rasă de sare
coajă de la o lămâie, o portocală, rom, vanilie
Ingrediente crema de cozonac
50 g unt,
50 g ciocolată neagră,
350-400 g nuca măcinată,
100 g zahăr pudră,
2 linguri cacao,
coaja rasă de lămâie,
scorțisoară,
rom
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Vă prezentăm în continuare o rețetă de cozonac delicios:
Ingrediente aluatAluat1 kg faină,
50 g drojdie
250 g zahăr
500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
200 grame grasime (ulei si unt topit)
5 gălbenușuri
1 linguriță rasă de sare
coajă de la o lămâie, o portocală, rom, vanilie
Ingrediente crema de cozonac
50 g unt,
50 g ciocolată neagră,
350-400 g nuca măcinată,
100 g zahăr pudră,
2 linguri cacao,
coaja rasă de lămâie,
scorțisoară,
rom
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii