Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:55 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristina Schipor, director DSP Constanța, în legătură cu carantinarea ÎPS Teodosie „Decizia de carantinare i s-a trimis pentru a i se reconfirma ceea ce dânsul deja știa”

ro

26 Jan, 2022 14:14 2520 Marime text


Toate deciziile de carantinare sunt semnate electronic, de aceea nu se găsesc ștampile și semnături pe deciziile de carantinare. Cristina Schipor, directorul DSP Constanța a precizat în cadrul unor declarații de presă la Pavilionul Expozițional de procedura aplicată la intrare în România. De asemenea, situațiile sunt conforme cu decizia de carantinare eliberaătă de către DSP București cu privire la situația ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a primit trei amenzi de la poliție pentru încălcarea măsurilor de carantină. Astăzi, a fost termen în procesul deschis de ÎPS Teodosie împotriva deciziei, la Judecătoria Constanța, însă până la momentul redactării materialului nu a fost făcută publică decizia instanței.
 
„Da, deci pentru persoanele care intră în țară, ele primesc un mesaj imeidat după ce au trecut de punctul vamal și s-a constatat că sunt persoane venite din țară terță și trebuie să intre în carantină. Ei... mai mult de atât li se spune la momentul când trec de personalul DSP din punctul vamal, completează și un formular care și-l asumă, îl semnează și li se pune decizia de carantinare. Decizia de regulă se trimite doar persoanelor care o solicită. Nu există o semnătură și o ștampilă pe ele. Dacă ne uităm în coluț din stânga sus este o semnătură electronică, deci această semnătură iese automat din program, din CoronaForms. Sunt semnături electronice. Nu scrie un nume având în vedere fluxul foarte mare de oameni care au fost schimbați în punctele de frontiere. Atâta timp cât aceste decizii sunt automat semnate electronic de directorii DSP București, dar sunt emise de împuterniciți din cauza fluxurilor mari de lucru”, a spus directorul DSP Constanța.
 
Desigur, există derogări și au fost cazuri în cazul constănțenilor carantinați. Pe 21 ianuarie, a fost depusă o cerere la DSP Constanța prin care se cerea suspendarea carantinării, însă aceasta a fost respinsă.
 
„Carantinarea... există niște derogări, există situații în care se pot da derogări. Putem să dăm derogare de la spațiul de carantinare, se poate aproba modificarea locului de carantinare, sunt lucruri uzuale aprobate. Suspendarea depinde de situație. Sunt derogări date, dacă se încadrează în acele încadrări. Dacă este vorba de acel caz, nu există derogare. S-a primit răspuns în acest sens de la noi. Decizia de carantinare i s-a trimis pentru a i se reconfirma ceea ce dânsul deja știa”, a adăugat Cristina Schipor.
 
Legat de motivarea prin care Arhiepiscopia Tomisului a precizat că se încadra la excepția privind activitățile culturale, directorul DSP Constanța a precizat că nu este cazul în situația dată, în sensul că derogarea se face pentru o persoană care desfășoară activități culturale la intrare în România, după care pleacă. „Acea derogare pentru evenimente culturale, se dă doar pentru cine intră în țară, pentru un eveniment cultural, adică să țină un eveniment și să plece”, a conchis Cristina Schipor.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii