Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu „binecuvântarea“ lui Mazăre Investiţie de 15 milioane de euro în silozurile din Portul Constanţa (galerie foto)

ro

28 Aug, 2014 00:00 7723 Marime text
Portul Constanţa se poate mândri că, de ieri, are un operator portuar a cărui capacitate de depozitare a cerealelor a fost extinsă, ajungând astfel o companie care se pliază pe nevoile celor mai mari armatori ce ajung în România. Evenimentul de lansare oficială a terminalului de cereale Canopus Star din Portul Constanța a reunit nume mari din rândul marilor dezvoltatori economici, dar şi personalităţi ale administraţiei centrale şi locale.

Cargill şi partenerul său, Transport Trade Services (TTS), au finalizat cu succes proiectul de investiţii de 15 milioane de euro în terminalul pentru cereale Canopus Star, investiţie care a început în luna iulie a anului trecut. Astfel, capacitatea terminalului pentru cereale a crescut de la 50.000 de tone la 110.000 de tone. Vasile Varvaroi, directorul general al Cargill România, a declarat: „Dublarea capacităţii de depozitare permite o întărire a poziţiei strategice a României în comerţul internaţional cu cereale. Totodată, prin această măsură, compania vine şi în sprijinul fermierilor“. De asemenea, Mircea Mihăilescu, preşedintele grupului TTS, a precizat: „Proiectul de investiţii a reprezentat un obiectiv strategic pentru TTS. Alături de Cargill, dorim să valorificăm la cel mai înalt nivel noua administraţie operaţională a terminalului.“
La evenimentul care a avut loc ieri la sediul Cargill-Canopus Star din incinta Portului Constanţa, au fost prezenţi, ieri, şi subsecretari de stat din Ministerele Agriculturii şi Transporturilor, precum şi reprezentanţi ai ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi numeroşi oameni de afaceri din toată ţara. Dintre autorităţile locale prezente, îi amintim pe vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir şi Gheorghe Darie, pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, pe viceprimarul Decebal Făgădău, pe subprefectul Ersun Anefi şi pe directorul ACN, Daniel Georgescu.
 
După deschiderea făcută de directorul Cargill, Vasile Varvaroi, a luat cuvântul la prezidiu vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir, care a salutat această investiţie făcută la terminalul Canopus Star. Apoi, a ţinut o cuvântare şi primarul Radu Mazăre, care a ţinut să facă o precizare: „Deşi de presă, deşi de televiziuni naţionale, locale, ziare, au existat dispute între mine autoritatea locală, între unii dintre operatori, între anumiţi foşti miniştri, preşedinte de stat, despre cum ar trebui distribuit acţionariatul Portului, în timp ce erau aceste dezbateri oamenii de aici făceau investiţii şi nu numai ei. Nu a existat nici măcar o singură companie, indiferent de poveştile din media care erau spuse, căreia să nu îi fi acordat sprijin în totalitate... şi să nu fi ajutat să treacă cât mai repede prin hârtii“, a declarat edilul-şef al Constanţei.

Cei trei dezvoltatori care au „speriat“ Portul Constanţa

Canopus Star SRL este o firmă cu sediul social în incinta Portului Constanţa, înfiinţată în 2011. Capitalul social subscris este divizat în 8.767.800 de părţi sociale, a câte 10 lei fiecare. Asociaţii persoane juridice sunt TTS SA - 51% şi Cargill Agricultura SRL - 49%. Persoanele împuternicite sunt Marian Gheorghe Butuşină, director general al societăţii, Ion Stanciu, preşedinte al companiei şi administrator al acesteia. Marian Gheorghe Butuşină este administrator şi membru în CA, iar Vasile Varvaroi este administrator.

TTS SA, cu sediul în Bucureşti, este împărţită în 666.657 de acţiuni nominative, a câte 50 de lei fiecare. Acţionariatul companiei este compus din: International Finance Corporation - o companie din SUA, care deţine 9.9987% din participaţii, iar dintre asociaţii persoane fizice, îi amintim pe Peter Hungerbuehler (9.091%), Aurel Florin Moldoveanu (0.9092%), Constantin Hartan (4.5455%), Viorel Ştefan (9.091%), Daniela Camelia Simion (0.9092%), Mihaela Miron (0.4605%), Mihaela Aurelia Cismek (0.4605%), Ştefan Jancovschi Daniel (0.9092%), Florin Alexandrescu (0.4605%), Gabriel Antonio Stoean (0.9092%), Silviu Cătălin Petrea (0.9092%), Petru Ştefănuţ (2.7273%), Ion Stanciu (12.7273%) şi Alexandru Mircea Mihăilescu (45.891%). Ca persoane împuternicite apar Alexandru Mircea Mihăilescu ca administrator neexecutiv şi preşedinte, Ştefănuţ Petru, ca director general, Sevastian Ştefan, ca administrator neexecutiv independent şi Ion Stanciu, ca administrator independent.
În Cargill Agricultura SRL, apar Ramona Ene, Vasile Varvaroi, Irina Elena Badea - în calitate de administratori, în timp ce singurul asociat este persoana juridică Cargill Romania Holding II B.V. din Olanda, având un capital subscris şi vărsat de 6.662.575 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii