Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:19 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu copil, iubită şi faţă de bonom Klaus Zander, acuzat de proxenetism, cu showroom la Agigea (documente)

ro

04 Jul, 2011 01:01 14257 Marime text
fuior_zander_klaus_zander_.jpg„Eu ştiu că avea o prietenă, o doamnă mai în vârstă, nemţoaică. De asemenea, are şi copil, un băiat mare, însurat"

Klaus Zander, omul de afaceri german arestat joi de poliţişti, fiind suspectat că ar fi liderul unei reţele de proxenetism şi prostituţie masculină, este asociat în firma care deţine reprezentanţa Scania din Agigea.

Potrivit Registrului Comerţului, Zander este implicat în Euxin Trucks, Sualk Company, KAM Suport Transilvania, KZM Suport Transilvania, Transeuro Link şi Uz Brichet. Transeuro Link are sediul în Portul Constanţa-Sud Agigea, Rădăcina Mol 3 şi îi are ca asociaţi pe neamţ, alături de Marius Rusu şi Cristian Dumitru Fuior. Business-ul este administrat de Genghis Regep. Fuior mai deţine părţi sociale în Eurogroup Connection şi Klass Trade. În 2004, acesta a fost implicat într-un flagrant ai cărui „actori" au fost fostul adjunct al Biroului Vamal din Port, Mihai Mihaiţă şi comisionarul vamal Roberto Bojin. Marius Rusu este implicat în Villa Rosarum, Seramont, Sere M.M.C., Villa Rosarum M.C., Euxin Trucks, Rusu Marius PFA, Stemet Traders, Euxin Consulting, Funk International România-Consultanţă şi Asistenţă, Eurogroup Connection şi Genav Service. Zander administrează „mama" afacerilor lui, SC HUB Dacia SRL, al cărui unic asociat este firma cipriotă HUB Dacia LTD. societatea, cu sediul în Bucureşti, str. Barbu Văcărescu nr. 157 B, are două puncte de lucru: Constanţa, str. Mircea cel Bătrân 49, bl. RM (conform contractului de închiriere din 6 octombrie 2003, cu valabilitate 5 ani) şi Agigea, Terminal CSCT Agigea Sud, Clădirea administrativă.

Băieţei şi camioane

Un alt business pe care Zander îl avea la Constanţa este Euxin Tucks, firma care deţine reprezentanţa SCANIA. Firma are sediul pe str. Barbu Văcărescu nr. 157B, având obiect principal de activitate întreţinerea şi repararea autovehiculelor. Firma este împărţită de Klaus Zander şi Marius Rusu. Până în 2008, societatea a avut sediul la Constanţa, pe str. Mircea cel Bătrân. Pe 7 iulie 2008, Euxin Trucks a contractat un credit de la Bank of Cyprus Public Company Limited Nicosia Sucursala România, în valoare de 5.200.000 lei, pentru care a pus ipotecă showroom-ul şi service-ul Scania - Agigea. Cum pe Marius Rusu, asociatul lui Zander din Euxin Trucks, nu l-am putut contacta, am apelat la Cristian Dumitru Fuior, partenerul neamţului din Transeuro Link. „Eu am aflat din ziare toată întâmplarea. Nu l-am mai văzut pe Zander de 2 ani. Nu ştiu nimic. Este prea puţin implicat în Transeuro Link. Eu ştiu că avea o prietenă, o doamnă mai în vârstă, nemţoaică. De asemenea, are şi copil, un băiat mare, însurat. Aici nu avea nici casă, nimic, şi, din câte ştiu, nu venea prea des pe la Constanţa", a declarat Fuior. Acesta a adăugat că îi vine greu să creadă acuzaţiile care i se aduc lui Klaus Zander, pe care îl ştie ca pe un „individ liniştit, înţelegător, foarte educat, cu un limbaj frumos, un bonom". Reamintim că omul de afaceri german Klaus Zander şi Andrei Staicovici au fost reţinuţi joi de poliţişti. Cei doi sunt suspectaţi că ar fi capii unei reţele de proxenetism şi prostituţie masculină. În acest caz, s-au desfăşurat 27 de percheziţii. Printre persoanele vizate în dosar se numără şi Doru Iuga, director de programe la OTV, şi mai mulţi oameni de afaceri. Doru Iuga a fost şi el reţinut în acest dosar.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • oparitu 06 Jul, 2011 17:21 Transeuro Link este firma de comisionari vamali cu care colabora lotul de chinezi condusi de vietnamezul LE DUC HOA(DRAGONUL ROSU),cat despre ce declara reprezentantul acestei firme "da-le mai scurte,minti de ingheata apele, ca de obicei"