Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu SIGNAL IDUNA, casa ta e mereu în siguranță

ro

30 Jul, 2024 13:04 147 Marime text
SIGNAL IDUNA

„Acasă” este locul pe care trebuie să îl simți ca pe o îmbrățișare, atât la finalul fiecărei zile de lucru, cât și în vacanță. Este locul în care ne liniștim, alături de cei dragi, dar și acolo unde ne încărcăm bateriile pentru o nouă zi.
Locuințele de pe litoralul românesc, în special în Constanța, au devenit extrem de atractive pentru investiții în ultimii ani. Fie că este vorba despre case de vacanță, apartamente pentru închiriere sezonieră sau locuințe permanente, valoarea acestor proprietăți este considerabilă, iar protejarea lor devine o prioritate. De la riscuri naturale la incidente provocate de chiriași sau defecțiuni ale instalațiilor, e bine ca proprietarii de locuințe din Constanța să fie asigurați încă de la început. Iată de ce!
Știm cu toții că se petrec numeroase evenimente nefericite independent de acțiunile noastre, iar aici ne referim la daunele provocate de fenomenele naturale, în fața cărora suntem de cele mai multe ori neputincioși. Pe lângă acestea, putem fi victime colaterale ale unor contexte din proximitatea locuinței noastre. Nu în ultimul rând, mentenanța precară a sistemelor publice de alimentare cu apă și de canalizare poate atrage după sine spargerea conductelor, adică acele pagube pe care nimeni nu și le dorește.

De ce să alegi SIGNAL IDUNA pentru asigurarea locuinței și bunurilor?
Asigurarea facultativă pentru locuință și bunuri de la SIGNAL IDUNA este soluția potrivită pentru a-ți proteja casa și bunurile de pagubele provocate de furtuni și alte dezastre naturale. Aceasta oferă o acoperire extinsă, pe lângă asigurarea obligatorie PAD, protejându-ți locuința și obiectele tale de valoare la adevărata lor valoare. Pe lângă fenomenele naturale, asigurarea facultativă te ajută și în caz de cutremure, alunecări de teren, incendii, explozii, inundații provocate de defecțiuni ale instalațiilor de apă, probleme cu centrala termică și daune la echipamentele electronice și electrocasnice. Aceasta poate fi ajustată exact după nevoile tale, oferind acoperire pentru pagubele produse vecinilor, avarii sau servicii de urgență pentru reparații rapide ale instalațiilor de apă, gaze, încălzire, acoperiș sau sisteme de acces în locuință. În acest fel, te poți bucura de liniștea că locuința ta este protejată în orice situație.
În urma evenimentelor din ultimii ani, tot mai mulți oameni optează pentru ele atât pe plan local, cât și la nivel național. Oricât ne dorim sau nu să recunoaștem, nu ne putem baza pe noroc atunci când vine vorba de acoperișul pe care îl avem deasupra capului. Este important să adoptăm o atitudine realistă, punând siguranța pe primul loc.
Știai că... în ultimii 10 ani, companiile de asigurări din România au achitat despăgubiri de 102 milioane lei în baza asigurărilor facultative de locuințe numai pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni? 25% din această valoare a fost achitată în 2023, conform datelor UNSAR.

Cu SIGURANȚĂ, poți ocoli evenimentele nefericite. Alege să fii pregătit!
Să presupunem că tocmai ai devenit proprietarul unui apartament de pe litoral, dar în care momentan nu îți dorești să locuiești, ci plănuiești să-l închiriezi. Dacă din start luăm în calcul un oraș destinație de vacanță, precum Constanța, unde românii vin să se cazeze pentru perioade scurte de timp, de la câteva zile la o săptămână sau două, probabilitatea de producere a pagubelor este una și mai ridicată. Altfel spus, posibilitatea de apariție a incidentelor este direct proporțională cu numărul de turiști care îți trec pragul. Tocmai pentru că nu ai întotdeauna siguranța că vei lăsa pe mâini bune cheile de la casa ta, sunt și mai mari șansele să ai nevoie de suportul oferit de către asigurător, pentru evenimente pe care nu ți le-ai dori, dar pe care poți să le previi.
De exemplu, în urmă cu un an, în incinta unui complex rezidențial de pe litoral, s-a produs o inundație puternică, în urma spargerii unei țevi de alimentare cu apă. Mobilierul din mai multe apartamente, precum și aparatele electrocasnice au fost distruse, apa ajungând și la etajele inferioare ale imobilului. Singura parte bună din acest eveniment neplăcut a fost că proprietara apartamentului în care s-a spart țeava încheiase în prealabil o asigurare de locuință și bunuri la SIGNAL IDUNA, iar pagubele au fost acoperite în întregime. De asemenea, aceasta a inclus și intervenția unui instalator, care a intervenit pentru repararea imediată a țevii.

„Când am văzut apartamentul inundat, am înghețat! Practic, banii investiți pentru mobilier, electrocasnice, parchet se duceau pe apa sâmbetei. Am avut noroc cu asigurarea de la SIGNAL IDUNA. Am sunat și au trimis repede un instalator, iar după ce au evaluat pagubele, m-au despăgubit pentru electrocasnice, dar și pentru schimbarea parchetului, care a fost distrus în întregime”, a declarat Andreea, proprietara apartamentului.
Problemele cu instalațiile de apă și canalizare pot fi mai frecvente în zonele dens populate și industrializate, precum Constanța. În plus, riscurile producerii unor pagube majore în spațiile comune de locuit sunt suficient de ridicate încât să ne ridice și semne de întrebare referitoare la costurile de reparații sau de înlocuire a bunurilor avariate. Dacă punem aceste posibile daune în balanță cu plata unei asigurări facultative de locuință și bunuri casnice, sigur te-ai convins deja care dintre cele două este mai avantajoasă atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu sau lung.
Cu asigurarea facultativă pentru locuință și bunuri de la SIGNAL IDUNA, te bucuri de liniștea casei tale, indiferent de pericolele care apar!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii