Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum e posibil să nu simți căința pentru păcat? Răspunsul ÎPS Teodosie (VIDEO)

ro

19 Oct, 2024 19:56 156 Marime text
 Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Foto: ZIUA de ConstanțaÎn cadrul emisiunii „Cuvântul Ierarhului” difuzată la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a abordat o întrebare delicată de la un ascultător, legată de lipsa mustrării de conștiință în fața unor păcate, subliniind necesitatea conștientizării păcatelor și a pocăinței. 

Ascultătorul a precizat că are păcate pentru care nu are mustrare de conștiință. 

IPS Teodosie a explicat că absența remușcărilor poate apărea din cauza faptului că persoana nu percepe gravitatea păcatului săvârșit, ceea ce împiedică procesul de căință și reconciliere spirituală.

„Da, este curios! Înseamnă că nu conștientizați păcatul. Orice păcat este o rană pe care i-o aducem lui Hristos, cel ce s-a răstignit. El S-a răstignit pentru iertarea păcatelor noastre și noi adăugăm răni la rănile Sale.

Trebuie să ne doară această rană pe care I-o aducem celui care ne-a răscumpărat din păcat și din moarte. Conștientizați aceasta și gândiți-vă că orice păcat pentru care nu ne căim rămâne un cancer al sufletului nostru, rămânem cu el. Dacă nu te căiești, Dumnezeu nu te poate ierta. În primul rând, trebuie să ai conștiința trează, să te căiești.”, a spus IPS Teodosie. 

 


Citește și:

IPS Teodosie face noi declarații controversate-„Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti! Nu are o pregătire duhovnicească” (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii