Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:18 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poți maximiza durabilitatea caselor din lemn masiv?

ro

26 Jan, 2022 10:35 1353 Marime text


Echipele de proiectare – de arhitecți, ingineri constructori și designeri – au în vedere multe aspecte când vine vorba despre construcția unei case sau a unei clădiri din lemn masiv. Pentru a maximiza durabilitatea acesteia în timp, acești specialiști încearcă să dea atenție la toate detalii, începând de la problemele de deformare ce pot să apară, de drenaj și până la fluxul de aer ce poate fi turbulent și respirabilitatea materialului de construcție.
În prezent, se folosesc în construcții o gamă variată de produse structurale din lemn compozit, produse din lemn masiv, cherestea de diferite tipuri ce permit o stabilitate dimensională adecvată, o rezistență sporită în timp și o durată de viață mai îndelungată. Dacă ești interesat de materiale de construcție și de bricolaj de înaltă calitate, poți achiziționa astfel de produse și cherestea prin grinzi.ro, la cele mai competitive prețuri de pe piață.

Tipuri de cherestea care maximizează durabilitatea caselor din lemn



Un material de construcție foarte apreciat în ziua de azi este cheresteaua Glulam sau din lemn lamelat încleiat, care se folosește în aplicații rezidențiale, industriale și comerciale, la case, grinzi, cadre, stâlpi, podele, console, acoperișuri, poduri, tavane boltite și diverse tipuri de clădiri (inclusiv biserici, școli și alte instituții). Acest material are următoarele proprietăți:
  • Are un aspect estetic plăcut deci poate fi utilizat și la clădiri cu un stil arhitectural deosebit sau cu un design contemporan
  • Este rezistent la umiditate, coroziune, poate fi folosit și în medii corozive cum sunt cele din anumite depozite
  • Este mai rezistent decât lemnul brut și durabil în timp
  • Are greutate redusă, flexibilitate bună, rezistă excelent la cutremur
  • Este rezistent la foc, arde greu, se finisează ușor, nu este greu de instalat
  • Este o alegere rentabilă din mai multe puncte de vedere, pentru deschideri structurale lungi și coloane înalte.


Un alt tip de cherestea de înaltă calitate este cea de tip CLT  laminată transversal, care este din lemn stratificat laminat încrucișat. Acest material este compus din 3 straturi de grinzi din lemn de esență moale, care sunt încrucișate și lipite. Scândurile au o bună stabilitate în toate direcțiile, au o regiditate adecvată și pentru structuri complexe. Se folosesc la realizarea unor construcții eficiente și durabile, la case, birouri, spații comerciale și diferite clădiri.



Despre cheresteaua CLT se spune că are o rezistență foarte mare și un design plăcut, perfect pentru construcțiile din lemn. Comparativ cu betonul sau oțelul, acest material CLT se asamblează ușor, este mai ieftin și rezistent la foc.
Pentru a avea o casă durabilă, poți folosi cherestea laminată cu dibluri (DLT) care este rezistentă, ecologică, fixată cu ajutorul diblurilor. Panourile DLT nu sunt lipite cu adezivi sau conectori metalici, sunt 100% din lemn. Sunt fabricate din lemn de rășinoase, iar diblurile sunt din lemn dur de foioase. Cheresteaua DLT se folosește la construcția caselor din lemn, în special la tavane, pardoseală și pereți din lemn.




Tavanele din lemn au un impact uimitor la case, vile și alte clădiri, iar în plus sunt și rentabile din punct de vedere financiar. Proprietarii care au astfel de case, le pot vinde la un preț destul de mare în viitor. Se spune că astfel de case din lemn se vând mai bine, mai ales pentru confortul și aspectul lor cu tavanul elegant, în stil catedrală. Constructorii realizează proiecte de acest gen, pentru că sunt căutate de mulți clienți.



Astfel de materiale de construcție sunt foarte apreciate în ziua de azi, pentru că nu poluează. În plus, aplicațiile noilor tehnologii de lemn și de lemn masiv s-au dovedit de mare succes în ultimii ani. Creșterea cererii de case și clădiri noi a dus și la creșterea interesului pentru construcții eficiente și durabile în timp. În plus, astfel de construcții din lemn sunt rentabile și contribuie la bunăstarea vieții oamenilor și reducerea emisiilor de carbon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii