Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum s-a schimbat industria financiară după criza din 2008?

ro

18 Aug, 2023 10:18 912 Marime text
 
Impactul pe care l-a avut criza financiară la nivel global care a avut loc în 2008 a fost unul semnificativ. Acest fenomen a dus la apariția unei serii de schimbări și reforme în domeniul financiar la nivel mondial, iar despre aceste schimbări, precum și despre evoluțiile din industria financiară după această criză vei afla mai multe din acest articol.

Efectele crizei din 2008 asupra populației 

Oamenii din întreaga lume au avut de suferit în urma crizei din 2008. Efectele pe care le-a avut acest fenomen au fost resimțite în mai multe moduri, influențele vizând diverse categorii sociale sau domenii. Oamenii și-au pierdut locurile de muncă, au fost adâncite inegalitățile sociale și economie, iar dificultățile pe care le-au resimțit cei cu venituri mai mici au fost extrem de mari, iar valoarea proprietăților imobiliare a scăzut considerabil. Din ce în ce mai multe persoane au apelat la creditele bancare pentru a-și acoperi nevoile de trai. În contextul unei crize financiare astăzi, este bine de știut că există posibilitatea de a contracta un credit cu buletinul simplu și rapid, astfel încât să fie acoperite în mod eficient nevoile pe care le are fiecare persoană. 

Totodată, această criză a avut un impact major asupra sănătății mentale a multora, iar oamenii și-au schimbat atitudinea față de economisire și față de investiții. 

Schimbările din industria financiară după această criză 

Pentru că impactul pe care l-a avut această criză asupra industriei financiare a fost unul considerabil, a fost determinată o serie de schimbări și de reforme în domeniul financiar la nivel mondial. Au fost întărite reglementarea și supravegherea sectorului financiar astfel încât să fie prevenite viitoarele crize și să fie protejată stabilitatea sistemului financiar, s-a pus un accent mai mare pe transparența în tranzacțiile financiare, dar și pe eventualele riscuri pe care instituțiile financiare și le asumă și a fost pus mai mult accentul pe gestionarea riscurilor. 

Sectorul financiar a fost consolidat prin fuzionarea unor instituții financiare sau prin apariția unora mai mari și mai puternice, iar politica monetară a fost redefinită. Totodată, această criză a scos în evidență nevoia de a îmbunătăți educația financiară pentru publicul larg, iar în acest fel au fost dezvoltate programe și inițiative de educație financiară care să ajute oamenii să înțeleagă mai bine conceptele financiare sau să ia decizii informate și mai responsabile în privința finanțelor personale. 

Toate aceste schimbări au avut menirea de a oferi o mai mare stabilitate și o protecție ridicată a economiei și a consumatorilor în fața unor viitoare crize financiare.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii