Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să dai personalitate curţii tale?

ro

08 Jul, 2024 10:13 158 Marime text
 
Amenajarea exterioară reprezintă o etapă foarte provocatoare şi creativă, oferindu-ţi şansa de a aduce casei şi curţii tale o notă de unicitate care să le scoată din anonimatul arhitectural. Indiferent cât de simplă ar fi arhitectura unei case, prin design-ul exterior al curţii vei avea şansa de a da personalitate locaţiei şi de a o transforma într-o casă de vis.

Foloseşte inspirat iluminatul solar

Protejarea resurselor naturale reprezintă astăzi una dintre preocupările umanităţii, astfel că poţi să îţi aduci şi tu aportul la acest proces, alegând să foloseşti energia solară. Şi unde ar putea fi valorificate mai bine lumina şi energia solară, dacă nu afară, în spaţiul curţii tale, acolo unde razele solare ajung cu uşurinţă atât vara, cât şi iarna.

O lampa solara poate deveni astfel sursa de lumină pe care vrei să o atribui curţii tale, iar varietatea de modele îţi va permite să integrezi aceste lămpi în design-ul exterior, într-un mod unic şi personal. De la simplele lămpi de grădină, în forme şi nuanţe dintre cele mai variate, care îşi vor proiecta razele pe verdele crud al gazonului sau pe rondurile colorate de flori, până la cele care pot fi montate pe suprafeţe verticale, ziduri, garduri, coloane sau pitici de grădină, toate te vor ajuta să împleteşti inspirat elementele de decor exterior cu sursele de lumină. Astfel, sursele de iluminat pe care le alegi pentru curtea ta, se pot transforma în nota de unicitate pe care tu vrei să o aduci design-ului exterior.

Mobilierul şi accesoriile de exterior, confort şi funcţionalitate

Curtea casei tale poate reprezenta o sursă foarte generoasă de inspiraţie, atunci când îi trasezi destinaţiile. Indiferent de suprafaţa de care dispui, este recomandat să fie bine curăţată şi îngrijită, eliberată de elementele inutile şi pregătită să fie transformată în acel spaţiu în care tu şi familia ta doriţi să vă relaxaţi şi să vă simţiţi bine. În trasarea şi stabilirea destinaţiei unui spaţiu, un rol important revine mobilierului şi accesoriilor de exterior.

Pentru un loc de joacă vei amplasa leagăne, tobogane şi gropi cu nisip, pentru un loc de relaxare vei alege câteva şezlonguri sau un hamac, dacă vrei jocuri cu mingea,  vei monta un coş de baschet, dar dacă vei dori să creezi un colţişor pentru a servi masa sau pentru a petrece câteva ore relaxante alături de cei dragi, modelele de pavilioane gradina vor reprezenta cea mai bună alternativă pentru amenajare. Simple sau prevăzute cu plase pentru insecte, impermeabile, ideale indiferent de vreme, pliabile, simplu de instalat şi depozitat, pavilioanele pentru grădină vor reprezenta cea mai practică alternativă atunci când îţi amenajezi curtea.

Fabricate din materiale de calitate superioară, acestea îşi vor păstra aspectul indiferent de condiţiile meteorologice la care sunt expuse, rămânând în acelaşi timp funcţionale şi foarte practice. Pavilioanele pentru grădină vor proteja de razele solare sau de ploaie, atât masa la care veţi servi micul dejun sau cina, cât şi un balansoar, un leagăn sau o canapea de exterior, modul în care tu alegi să creezi design-ul exterior reprezentând amprenta ta personală. Poţi continua amenajarea, montând în curte umbrele de soare, paravane, copertine, totul pentru a spori confortul, dar şi pentru a întregi într-un mod inedit design-ul exterior general.

Sursa foto: pexels.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii