Cum să-ți menții abilitățile atletice actuale prin antrenament acasă?
Cum să-ți menții abilitățile atletice actuale prin antrenament acasă?
31 Jan, 2022 10:10
ZIUA de Constanta
1525
Marime text
Dacă îți dorești o accelerare a creșterii musculare și menținerea abilităților atletice actuale ar trebui să faci antrenamente de fitness și acasă. Asta presupune să-ți amenajezi o mică sală de sport la domiciliu, în care să ai câteva accesorii și articole sportive necesare.
Creează o sală de sport personalizată în casa ta!
Acest lucru îți poate oferi posibilitatea de a face antrenament la domiciliu, oricând dorești, când ai o dispoziție ridicată de a-ți îmbunătăți tonusul muscular și vitalitatea organismului.Pentru a-ți atinge obiectivele ai nevoie de un spațiu adecvat, respectiv de o cameră liberă. După ce ai găsit locul potrivit, nu mai trebuie decât să-l amenajezi cu o serie de articole și echipamente sportive, cum sunt acelea de pe Nab.ro. Deși spațiul dedicat sălii de sport de acasă este limitat, totuși ai putea găsi loc pentru câteva echipamente necesare, cum ar fi:
- Un aparat de abdomene
- O bandă de alergat, o bicicletă eliptică
- Gantere și greutăți libere
- O coardă de sărituri și altele.
Alege cele mai potrivite antrenamente de fitness pentru abilitățile tale atletice!
Dacă vrei să fii mai puternic, mai sănătos și să câștigi masă musculară, atunci ar fi bine să alegi un antrenament potrivit pentru tine și să ții cont și de sfaturile profesionale ale unor antrenori – care au postat clipuri cu antrenamente și programe de fitness pe YouTube.Antrenament de gimnastică
Chiar dacă te antrenezi acasă, exercițiile de gimnastică te ajută să-ți menții tonusul muscular și sănătatea, fără a avea nevoie de prea multe echipamente sportive. Cu doar câteva exerciții simple te poți antrena acasă.Gimnastica oferă putere, echilibru, mobilitate și control corpului. Există numeroase exerciții de gimnastică care te pot ajuta să-ți menții abilitățile atletice, ce includ:
- O îndoire a trunchiului înainte, cu genunchii întinși pe sol, pentru creșterea agilității, a flexibilității spatelui, pentru tonifierea mușchilor fesieri
- Învață să faci podul pe podea, pentru că această postură îți crește mobilitatea și performanța pentru alte exerciții
- Realizează flotări, genuflexiuni, etc.
Antrenament cardio
Îți poți întări forța fizică și printr-un antrenament cardio, realizat acasă. Dacă nu ai rezistență pentru fitness și alergare, atunci ai putea să începi un program de exericiții prin care să-ți stimulezi metabolismul, să-ți crești rezistența corpului. De exemplu, ai putea folosi o bandă de alergat, care este un aparat al sportului cardio și de anduranță. Prin această metodă obții următoarele beneficii:- Faci mai multă mișcare
- Îți tunezi întregul corp
- Poți elimina kg în plus
- Îți menții abilitățile atletice
- Îți îmbunătățești starea de sănătate.
Pe parcursul acestui exercițiu poți crește treptat viteza, dar nu trebuie să exagerezi. În acest fel arzi mai multe calorii și poți scădea în greutate.
Antrenamente cu greutăți
Pentru a-ți crește puterea și eficiența în timpul antrenamentelor, ai putea folosi gantere sau greutăți libere, care reprezintă un instrument excelent de folosit în scopul tonifierii musculaturii.Există numeroase opțiuni de acest fel în magazinele online, cum ar fi:
- Ganteră hexagonală cauciucată, ganteră pentru cross-training
- Minge de slam elastică pentru a antrena întregul corp
- Ganteră Kettlebell din fontă și alte produse care pot fi utilizate într-o sală de sport la domiciliu.
Antrenamente de gimnastică
Gimnastica este practicată de oamenii din întreaga lume, este un antrenament foarte bun pentru a avea un corp armonios și mai sănătos. Exercițiile de mobilitate sunt benefice pentru starea fizică și mentală, oferă multe avantaje:- Reduc stresul, calmează durerile de spate, combat anxietatea și depresia
- Îmbunătățesc mobilitatea articulațiilor, a ligamentelor, puterea musculară
- Ajută la eliminarea kg în plus, la arderea caloriilor
- Îmbunătățesc circulația sanguină, stimulează oxigenarea celulelor, cresc abilitățile cognitive, cum ar fi memoria și puterea de concentrare.
Sursa foto: pexels.com
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii