Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 05 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se poate îndeplini dorința femeilor de a avea copii – Ce pot face? Care este rolul FIV?

ro

05 Jul, 2024 12:00 156 Marime text


Medicina modernă a identificat mai mulți factori, care pot afecta infertilitatea la femei. Aceștia includ: alimentația nesănătoasă, obezitatea, sedentarismul, consumul excesiv de alcool, cofeina, nicotina. Cercetările arată că șansele de concepție sunt mai mari dacă ambii parteneri nu suferă de obezitate. Ei ar trebui să aibă un indice de masă corporală (IMC) între 19 și 25. S-a constatat faptul că la o femeie există șanse mai mari de a rămâne însărcinată, dacă are o greutate sănătoasă.
În opinia cercetătorilor, a fi cu o greutate nesănătoasă poate produce anumite probleme de fertilitate, crește riscul de:dezechilibre hormonale, tulburări menstruale, probleme cu ovulația.
De asemenea, obezitatea a fost asociată și cu sindromul ovarelor polichistice, care poate cauza fertilitate scăzută sau chiar infertilitate. Obezitatea ar putea afecta și fertilizarea in vitro (FIV), mai ales în etapele de inducerea ovulației și injectarea intracitoplasmatică a spermei (ICSI).
S-a observat că:
  • La femeile subponderale (cu IMC sub 19) și la femeile cu exces de greutate (cu IMC peste 25) pot apărea probleme de fertilitate
  • La bărbați, excesul de greutate poate afecta calitatea spermei.
Există unele lucruri pe care femeile le pot face pentru a-și îmbunătăți șansele de a concepe o sarcină:
  • Pot avea o dietă echilibrată, care ajută la menținerea greutății corporale ideale, la reglarea hormonilor, la îmbunătățirea sănătății sistemului reproducător
  • Pot renunța la alcool dacă au în plan să conceapă, pentru că alcoolul poate afecta fătul în curs de dezvoltare și poate duce chiar la malformații congenitale
  • Pot reduce consumul de cofeină, pentru că această substanță poate inhiba fertilitatea femeilor, prin reducerea activității musculare în peretele trompei uterine; cofeina în cantitate mare poate fi dăunătoare sarcinii
  • Pot renunța la fumat, pentru că fumatul afectează ovulația și reduce fertilitatea.
De asemenea, pentru a avea un organism sănătos, contează activitatea fizică; aceasta ajută la arderea grăsimilor și reducerea stresului (ce are un efect asupra nivelului hormonal).
Multe femei nu știu că există doar aproximativ șase zile în fiecare lună când pot rămâne însărcinate. Cea mai bună șansă este în ziua ovulației, când unul dintre ovare eliberează un ovul. Pentru o femeie care are un ciclu obișnuit de 28 de zile, ziua ovulației va avea loc la aproximativ 14 zile de la începutul menstruației.
La unele femei însă, acest lucru poate varia, pentru că ciclul fiecărei femei este diferit, de aceea ele ar fi bine să țină un jurnal. Ele pot folosi, de asemenea, o serie de truse de predicție a ovulației disponibile care ar putea ajuta, un test de ovulație tip bandă, un test imunologic de auto-testare pentru determinarea hormonului luteinizant (LH) din urină.

FIV crește șansele unei femei de a avea copii



Fertilizarea in vitro (FIV) este o tehnologie de reproducere inovatoare, care a revoluționat domeniul tehnologiilor de reproducere asistată. Aceasta fuzionează un ovul și un spermatozoid în afara corpului uman, într-un laborator de embriologie ultramodern, creează embrioni care sunt apoi implantați în uter pentru a obține o sarcină. FIV este o soluție excelentă pentru cuplurile care se luptă cu probleme de fertilitate și oferă soluții pentru depășirea diferitelor probleme de reproducere.

Persoanele care caută căi alternative pentru a-și întemeia o familie, respectiv pentru a avea un copil, ar putea avea o conversație introductivă cu un medic de specialitate la această clinică FIV din București, care folosește otehnologie de ultimă generație pentru cazuri complexe de infertilitate. În acest mod, ei pot afla aspecte importantedespre opțiunile lor și, eventual, despre o ofertă mai accesibilă de care ar fi putut să nu știepână în acel moment.

Medicii din astfel de clinici de fertilizare in vitro folosesc metode avansate, care promovează îmbunătățirea ratei sarcinii, prin crearea unei stări a endometrului care facilitează implantarea, în FIV. Acest proces de fertilizare invitro (FIV) a devenit foarte popular în ziua de azi și are ca scop principal obținerea de embrioni viabili. Dintre aceștia, unul se transferă, iar cei rămași se supun procesului de crioprezervare. Multe cupluri optează pentru acest lucru, pentru o viitoare sarcină.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii