Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:13 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ştie Primăria Constanţa să-şi rezolve proiectele Nici după cinci luni, faleza de la Cazino nu e reparată

ro

27 Aug, 2010 01:50 4255 Marime text
FAleza.jpgChiar dacă au trecut cinci luni de când faleza de la Cazinoul Constanţa s-a surpat pe o porţiune de câţiva metri pătraţi, groapa este în acelaşi stadiu. Autorităţile locale, deşi s-au angajat să rezolve problema până la începutul sezonului estival, nu au făcut nimic. Mai mult, chiar dacă iniţial fusese marcată cu stâlpi şi bandă care avertiza pericolul prăbuşirii falezei, acum nimic nu mai avertizează asupra primejdiei din zonă.

IMG_3603.jpgDe altfel, surparea falezei de la Cazinoul Constanţa a fost, dacă se poate spune aşa, începutul surpărilor din această vară. După evenimentul neplăcut petrecut în martie cu faleza de la Cazino, a urmat, la începutul lunii iulie, surparea unei bucăţi de câţiva metri pătraţi din strada Traian şi a unui mal din Poarta 6, pe Strada Brizei, unde se află ANL-urile.

IMG_3602.jpgDacă la momentul în care s-a produs surparea, autorităţile locale au promis că vor reface zona în cel mai scurt timp posibil, nici până acum nu s-a întâmplat nimic şi nici nu au fost alocaţi bani în acest sens. În condiţiile în care benzile care avertizau pericolul de surpare au dispărut la câteva zile de când au fost puse, turiştii care s-au perindat vara asta pe faleza Cazinoului au admirat nestingheriţi groapa de câţiva metri, fără a fi conştienţi de faptul că în orice moment faleza se poate surpa din nou şi de această dată nu sunt excluse nici victimele.

faleza_ct_-_Gigi_Chiru_13.jpgÎn urma cercetărilor de la faţa locului, imediat după prăbuşirea bucăţii din faleza de la Cazino, inspectorii ITC Constanţa au constatat că s-au produs degradări pronunţate la zidul de sprijin al promenadei pe o lungime de aproximativ 50 - 60 de metri, iar în unele locuri s-au desprins rosturile şi placajul din piatră. Aceştia au dispus administratorului SC Confort Urban SRL îngrădirea cu panouri şi plăci de avertizare a zonelor periculoase ale promenadei şi restricţionarea accesului persoanelor în acea zonă, efectuarea unei expertize tehnice privind deteriorările apărute, dar şi procedarea la repararea lor imediată.

Numai că termenul de „imediat" pe care l-au transmis inspectorii ITC nu are aceeaşi semnificaţie pentru autorităţile locale. Probabil este nevoie să se mai surpe o bucată din faleză pentru ca administraţia locală să treacă la acţiune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii