Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum te poți distra acasă, fără să te obosești, în serile de duminică

ro

02 Aug, 2024 10:02 178 Marime text


Psihologi din toată lumea au căzut de acord că „depresia de duminică” este o realitate. Știind că în ziua următoare se vor duce din nou la muncă, două din trei persoane nu mai au chef de nimic, experimentând stări de anxietate.
Este păcat că se întâmplă așa, întrucât fiecare clipă merită trăită, iar duminica este totuși o zi liberă, de care este bine să te bucuri, iar oportunități sunt multe, chiar și fără să pleci de acasă. De pildă, un Vlad Cazino cod bonus îți poate deschide poarta spre distracția online.
Iată ce altceva poți face acasă, pentru a te relaxa și a te destinde, fără niciun efort:

Citește o carte

În loc să petreci ore întregi pe rețelele de socializare, urmărind pe unde au mai fost și ce au mai făcut „prietenii” virtuali, ia în considerare o detoxifiere a creierului și deschide o carte. Trăiește dramele și bucuriile alături de personajele fictive sau reale. Lecturaeste o formă de evadare, care îți permite să iei o pauză de la factorii de stres din viața de zi cu zi. Cu ajutorul ei îți dezvolți gândirea și imaginația.

 

Uită de timp și spațiu într-o baie caldă

Ca mulți alții, probabil că iubești să faci o baie lungă încă de când erai copil. Pe măsură ce apa te învăluie, grijile și stresulîncep să se dizolve. A face o baie caldă, duminică seara, poate juca un rol cheie în ritualurile tale de relaxare înainte de culcare. Dacă stai suficient de mult timp, relaxarea te ajută să ai o perspectivă mai senină asupra săptămânii următoare.

Canalizează-ți energiile interioare prin meditație

Această practică are un impact pozitiv asupra sănătății mintale și relaxării. Concentrează-te și conștientizează-ți gândurile și sentimentele fără a te judeca. Este vorba despre a accepta momentul și pe tine însuți așa cum ești. Dacă ești nou în acest domeniu, consultă un ghid pentru meditație și ține cont de recomandări pentru ca această activitate să fie de real folos.

Scrie într-un jurnal

Jurnalul te îndeamnă să reflectezi asupra cine ești și unde ești la un anumit moment al vieții. Te poate ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea mintală, să-ți crești conștiința de sine și să obții un sentiment de calm. Acordă câteva minute pentru a scrie pentru ce ești recunoscător în săptămâna care se încheie, plus un gând bun pentru săptămâna care urmează să înceapă.


 

Fă o degustare de vinuri la domiciliu

Apelează la sommelierul interior cu o sesiune de degustare de vinuri organizată acasă. Împreună cu familia și prietenii, alege câteva tipuri diferite de vin (sau sucuri pentru copii) și gustați-le împreună, spunând ce observați la ele . Vezi dacă cei din jur fac diferența între o băutură de câteva sute de lei și una mai ieftină de 20 de lei. Paharul poate fi acompaniat de un platou cu brânzeturi sau cu fructe.

Descoperă un podcast interesant

Găsește un podcast nou care te face să râzi sau te învață ceva nou. Fie că este vorba despre o emisiune de comedie sau de una educațională, acordă atenție conținutului care îți stârnește interesul și face timpul să treacă. Ideal este să găsești ceva care împletește buna dispoziție cu elemente de dezvoltare personală. Sunt mulți creatori cu simțul umorului, care au invitați ce furnizează informații pline de substanță.

Reconectează-te cu prietenii

Îți amintești de acel prieten pe care ai tot vrut să îl suni, dar nu ai găsit timp?  Ei bine, serile de duminică pot fi momentul perfect pentru a te reconecta cu prietenii cu care nu ai mai comunicat de luni sau ani de zile. Un simplu SMS poate restabili conexiunile, aducând bucurie de ambele părți. O dată reluată legătura, această regăsire poate deveni o rutină de duminică seara.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii