Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărător cu aplomb în afaceri imobiliare În reorganizare judiciară, Dobrogea Grup SA vinde sediul din apropierea Gării

ro

13 Jul, 2015 00:00 5551 Marime text
În anul 2013, Dobrogea Grup SA, cel mai mare producător de produse de panificaţie din regiune şi unul dintre simbolurile industriei constănţene, a cerut intrarea în insolvenţă. În prezent, societatea se află în reorganizare judiciară. Aşa cum prevede Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, organizatorul judiciar al firmei, în acest caz, Fair & Full Insolvency Consulting IPURL, poate scoate la licitaţie active ale societăţii. Astfel, potrivit licitatiapublica.ro, Dobrogea Grup SA anunţă vânzarea directă, în condiţiile articolului 118 din Legea nr. 85/2006, a mai multor imobile situate pe strada Theodor Burada nr. 10, după cum urmează: trei magazii, cabină poartă şi grup sanitar, fără teren, identificat cu nr. cadastral 14321 şi înscris în cartea funciară nr. 205903 a localităţii Constanţa, la preţul de 80.000 de euro, fără TVA. Cumpărătorul direct este societatea Magic Construct Industry SRL din Constanţa. Totuşi, tranzacţia poate fi dată peste cap dacă, până pe 20 iulie, se găseşte un ofertant mai generos. Pasul de supraofertare este de 10% din preţul de vânzare. Dacă nu va exista altcineva care să dea o sumă mai mare pentru imobilul de pe strada Theodor Burada, atunci Magic Construct Industry SRL va deveni proprietarul clădirilor situate în apropierea Gării Constanţa.

Ce spune Registrul Comerţului despre cumpărători


Dar cine este cumpărătorul care a ochit bunurile Dobrogea Grup? Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Magic Construct Industry SRL funcţionează în satul Schitu din comuna Costineşti, fiind înfiinţată în anul 2013. Asociaţi în firmă sunt Virgil Mircea(50%), născut în 1950, în Constanţa, şi Mihai Vicenţiu Mircea (50%), născut în 1977, în Constanţa, cel din urmă îndeplinind şi funcţia de administrator. Firma are ca obiect principal de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mihai Vicenţiu Mircea mai este implicat şi în societăţile Magic Agroleg SRL, Magic Construct Star SRL şi Mavi Tour & Imob SRL. Numele lui mai apare şi în societăţi radiate la ora actuală: Dredging SRL, Luvis Tour SRL, Plus Construct Serv SRL, Port Construct 2001 SRL, Stabilorom SRL, Vamm Cons 2002 SRL.
 
Virgil Mircea mai apare ca asociat în firmele Magic Construct Star SRL, Magic Star Trading SRL, dar şi în mai multe firme radiate: Dredging SRL, Dragoder SRL, Luvis Tour SRL, Magic Construct Star (una radiată în Constanţa şi alta radiată în Sinaia, având acelaşi CUI precum cea în funcţiune), Servicii Constructii Maritime SA şi Vamm Cons 2002 SRL.
 
Afacerile lui Mihai Vicenţiu Mircea par să meargă tot mai bine. Şi asta pentru că, în urmă cu doar câteva zile, societatea Magic Agroleg SRL, unde acesta este unic asociat şi administrator, a obţinut, pe data de 8 iulie, de la Primăria Constanţa, autorizaţia de construire nr. 1151 pentru „Construire Imobil D+P+3-4E - locuinţe colective şi împrejmuire teren“. Viitorul bloc va fi ridicat pe strada Oborului nr. 35-37, 37B LOT1/1, 37C LOT2. Actul emis de municipalitate este valabil până la data de 8.07.2016.
În 2009, şi celălalt asociat, Virgil Mircea, a avut o reuşită în afaceri. Dacă unul construieşte la malul mării, celălalt a construit în vârf de munte. Societatea Magic Construct Star SRL, prin Virgil Mircea, a obţinut, în 2009, de la Primăria Sinaia, autorizaţie de construire pentru un imobil - „locuinţe de vacanţă S+P+2E+M, împrejmuire teren, branşamente utilităţi, ziduri de sprijin, instalaţii”, după cum se arată pe site-ul instituţiei.

Fabrica celebrei eugenii

Cât despre societatea vânzătoare, aceasta este o companie arhicunoscută la nivel local şi naţional. Dobrogea SA a luat fiinţă în 1961, ca Întreprinderea de Morărit Panificaţie Dobrogea, prin punerea în funcţiune a două mori de grâu, o fabrică de pâine şi o fabrică de biscuiţi. Până în 1989, s-au construit fabrici de pâine în oraşele Constanţa, Eforie Nord, Năvodari, Hârşova, Medgidia, o secţie de produse zaharoase, o moară de porumb şi o fabrică de paste făinoase scurte şi lungi. Se privatizează în 1995, iar anul următor începe retehnologizarea celor 12 fabrici de pâine şi a liniilor de ambalare a biscuiţilor. În 2013, pe fondul crizei economice, societatea întâmpină dificultăţi financiare, astfel că intră în insolvenţă iar în prezent se află în reorganizare judiciară.
 
Acţionari ai Dobrogea Grup SA sunt şi societăţile SC Arsenal Forest SRL, SC Arsenal Montana SRL, SC Ana Variete SRL, SC Actinvest SA, care împreună au însă mai puţin de 0,1% din totalul hârtiilor de valoare. 99,98% dintre acţiuni sunt deţinute de 2.224 de persoane - acţionari listă. Administratori speciali sunt Fotini Teodorescu şi administratorul special Fair & Full Insolvency Consulting IPURL.

Firma are ca obiect de activitate „fabricarea produselor de morărit“ şi funcţionează cu un capital de 15.701.544,96 de lei, divizat în 1.022.236 de acţiuni.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii