Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
09:00 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuplurile infertile pot beneficia de vouchere de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare. Condițiile au fost modificate

ro

03 Jul, 2024 14:07 467 Marime text
Sursă foto - Pixabay.comCuplurile infertile pot beneficia de vouchere de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare. Recent, a fost adoptată o hotărâre care modifică programul care vizează acordarea acestor sume de bani pentru cei care vor să aibă un copil. De altfel, este vorba de una din condițiile de eligibilitate prin care se acordă voucherele amintite.
 
 
HG 590/2024 vizează modificarea HG 1.103/2022 pentru aprobarea Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității.


Hotărârea modifică o condiție de eligibilitate și extinde, practic, lista celor ce vor putea cere bani de la stat pentru proceduri de fertilizare.


Pentru a putea beneficia de banii de la stat, cel puțin unul dintre membrii cuplului infertil (căsătoriți sau nu) trebuie să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.


Condiția deținerii cetățeniei române și existența domiciliului în România se aplică și în cazul femeii singure infertile.



Acum, prin Ordinul Ministerului Familiei 25.098/2024, apărut marți, se modifică și normele metodologice ale programului. Astfel, au fost modificate, printre altele, condițiile de eligibilitate pentru acordarea sprijinul financiar, care acum sunt:
  • cel puțin unul dintre cei doi beneficiari, membri ai cuplului infertil, căsătoriți sau necăsătoriți/ femeia singură infertilă, să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România.
  • cei doi membri ai cuplului infertil, căsătoriți sau necăsătoriți, ori femeia singură infertilă să aibă calitatea de asigurați/ asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România la data înscrierii în program;
  • prin cererea semnată, solicitanții/ solicitantul se angajează ca procedurile medicale de specialitate recomandate să se desfășoare într-o unitate sanitară, publică sau privată, de pe teritoriul României, parteneră a programului, acreditată să desfășoare acest tip de activități;
  • vârsta femeii solicitante să fie cuprinsă între 20 și 45 de ani, vârstă care se ia în calcul la data depunerii cererii de înscriere în program.
 
Citește și

A început distribuirea voucherelor din programul pentru creșterea natalității. Câte dosare au fost aprobate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii