Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacă vrei să ştii, plăteşti! RADET ţine la mare secret prostiile tehnico-manageriale

ro

26 Aug, 2010 00:00 3934 Marime text
radet_florin_rugina.jpgLicitaţiile publice cu strigare ale celor de la RADET sunt o mină de „materiale feroase şi neferoase“ pentru bugetul Regiei.

Conform unui anunţ publicat pe 24 august, RADET Constanţa scoate la vânzare prin licitaţie publică cu strigare stocuri de materiale fără mişcare (piese auto, piese schimb, electropompe, materiale feroase şi neferoase, rulmenţi, piuliţe şi şuruburi). Licitaţia se va desfăşura la sediul RADET Constanţa în data de 3 septembrie 2010, ora 12.00. Cine doreşte informaţii mai multe despre această licitaţie „publică“ se loveşte cu capul de un mare zid. Printre cei care au vrut să afle detaliile acestei licitaţii ne-am aflat şi noi. În acest demers jurnalistic, Florin Rugină, consilierul de imagine al directorului general RADET Constanţa, a fost contactat pentru a oferi câteva informaţii în legătură cu provenienţa materialelor fără mişcare, motivul pentru care sunt scoase la licitaţie, ce reprezintă acestea, dacă s-a mai încercat vânzarea lor, şi altele. Răspunsul oficial pe care acesta ni l-a furnizat, din partea departamentului care se ocupă de respectiva licitaţie, a fost: „Cine vrea informaţii să cumpere caietul de sarcini“. Precizăm că respectivul caiet-minune costă 50 de lei şi reprezintă o sursă alternativă de venit pentru RADET. În plus, Florin Rugină a ţinut să facă nişte precizări. „Aceste materiale sunt depăşite din punct de vedere tehnic şi moral şi nu mai corespund cerinţelor actuale“. Mai pe înţelesul tuturor, au fost cumpărate din banii regiei degeaba şi au devenit inutilizabile. Adică, banii care puteau fi utilizaţi în alte scopuri au fost aruncaţi pe apa sâmbetei. Cu alte cuvinte, s-a cumpărat lucruri care nu erau necesare şi acum se încearcă să se scape de ele printr-o licitaţie încercându-se varianta managerială poate-poate o lua cineva ceva. Aşadar, mai rămâne o întrebare. Cine altcineva, în afară de reprezentanţii firmelor de fier vechi, ar mai cumpăra materiale care nu mai corespund cerinţelor?! Pentru că trebuie să luăm în calcul ceva foarte important: aşa-zişii specialişti ai regiei nici nişte şuruburi şi piuliţe nu au fost în stare să cumpere după o fundamentare tehnico-economică, ci după ureche sau după cine ştie ce interese. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nedumeritul 26 Aug, 2010 14:23 Pentru ce are nevoie un director de regie de un "consilier de imagine"? Consilierul respectiv de ce nu ne spune si in ce stadiu se afla procesul cu DNA-ul in care Rachieru este inculpat pentru fapte de coruptie? Pentru ce in pretul incalzirii si al apei calde trebuie sa platim si consilieri de imagine, si furtisaguri, si avocati?...