Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacia renunta la trei sute de angajati

ro

13 Jan, 2009 16:15 1039 Marime text

Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, a anunţat, ieri seară, că, pe lângă măsura opririi producţiei pentru alte doua săptămâni, s-a decis ca 300 de contracte de munca pe perioada determinata, care expira la sfârşitul acestei luni, sa nu mai fie prelungite.

Cei 300 de angajaţi care ar urma să îşi încheie activitatea la Dacia la sfârşitul lunii ianuarie se adaugă celor 620 de salariaţi ale căror contracte pe perioada determinată au expirat în decembrie 2008 şi nu au mai fost prelungite. "Deciziile privind programul de producţie de la Automobile Dacia se iau doar pentru intervale de maximum o lună, din cauza incertitudinii existente pe piaţă. În situaţia actuală, nu putem lua decizii pentru intervale de timp mai lungi. De asemenea, am decis să nu acordăm tichetele restaurant în această lună", a declarat, la uzina din Mioveni, Francois Fourmont. Dacia a anunţat, ieri, ca va întrerupe din nou producţia, pentru două săptămâni, în intervalul 26 ianuarie-8 februarie, ca urmare a scăderii dramatice şi continue a pieţelor auto. Salariaţii care vor rămâne la domiciliu, în şomaj tehnic, vor fi remuneraţi cu 85% din salariul individual brut, conform contractului colectiv de munca pe 2008. Uzina de la Mioveni a reluat lucrul luni, după ce producţia a fost întreruptă în total timp de aproximativ o lună, în mai multe zile ale lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie. Activitatea a fost întreruptă tot din cauza scăderii cererii.
Odată cu reluarea producţiei, luni, Dacia a scăzut cadenţa de producţie, de la 1.360 de unităţi la 1.085 vehicule pe zi. Sindicatul Automobile Dacia a anunţat că va organiza, marţi, la Mioveni, un miting de protest la care sunt aşteptate câteva mii de persoane, informează Mediafax.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii