Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Negru, decepționat de stadiul Taberei de la Năvodari- „Neputința prezentului” (VIDEO)

ro

24 Jul, 2024 17:29 194 Marime text

Prin intermediul unei postări pe pagina de socializare, Dan Negru își aduce amimte cu nostalgie de Tabără de la Năvodari, județul Constanța. 

Acesta spune despre locație că este acum o ruină, care înainte era extrem de animată de gălăgia copiilor

La revedere, tabără dragă ! La revedere, noi plecăm…- scrie în descrierea clipului postat de Dan Negru. 


Cunoscutul prezentator, vorbește despre „neputința prezentului”. În mesajul lui, Negru reflectează asupra dificultăților și provocărilor cu care ne confruntăm în societatea actuală.

Acesta vorbește în cazul Taberei de la Năvodari, despre modul în care, în ciuda avansurilor tehnologice și sociale, pare să fi ajuns într-o stare de ruină.

Acum câțiva ani, locurile astea erau pline de gălăgia prichindeilor, a copiilor care veneau la Năvodari. În anii '80 erau aici 14.000 de locuri de cazare și într-un singur an se cazau jumătate de milion de copii. În cele 5 tabere: Albatrosul, Pescărușul, Victoria, Cutezătorii și Lebăda, uite ce a mai rămas din ele. În luna mai se deschideau clădirile astea și primii care veneau aici, la începutul lunii mai, erau orfanii din casele de copii. Apoi, după 15 iunie, când luau vacanță, locurile erau rezervate copiilor din învățământul de masă.

Uite cum arată azi tabăra din Năvodari. Mă uit la locurile astea, nu cu nostalgia trecutului, au fost multe nenorociri și atunci, dar mă uit la ele cu neputința prezentului: cum de am reușit să le aducem în halul ăsta. Sunt zeci de hectare aici, lăsate toate în paragină. Amintirea feliilor de pâine cu pateu și a napolitanelor cu cacao e tot ce mi-a rămas acum. Acoperișul ăsta făcut țăndări nu e despre nostalgia trecutului, e despre neputința noastră, a prezentului. Uite și o masă de ping-pong lăsată în paragină aici.

'La revedere, tabără dragă! La revedere, noi plecăm... De-ai ști tu, dragă, ce rău ne pare și cât de mult noi regretăm'. Asta e tabăra de la Năvodari”,  a punctat Dan Negru.




Videoclipul de mai sus, a fost bine primit de fanii prezentatorului, care apreciază transparența și informarea oferită de acesta.


Citește și:

Caz șocant. Femeie spânzurată în Tabăra Năvodari, judeţul Constanţa (video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii