Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De astăzi, rovinieta poate fi cumpărată online!

ro

27 Jun, 2024 14:33 367 Marime text
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță adăugarea tuturor opțiunilor de cumpărare ale rovinietei în platforma oficială de plăți online a statului român, Ghișeul.ro.

„Am făcut încă un pas pentru a aduce statul la un click distanță. Pentru că am intrat în perioada concediilor, am vrut să mai scăpăm românii de o grijă. Începând de astăzi, 27 iunie, românii care pornesc la drum pot cumpăra toate tipurile de rovinietă direct în platforma web www.ghiseul.ro, prin câteva clickuri. Avem deja peste 2,2 milioane de utilizatori Ghișeul.ro, iar acum, la jumătatea anului 2024, platforma a procesat 3 milioane de tranzacții. Ghișeul.ro continuă să aibă o creștere solidă, dovedind interesul românilor pentru soluții eficiente de interacțiune online cu administrația: cei peste 2 miliarde de lei colectați în primele 6 luni din 2024 depășesc valoarea colectată pe tot parcursul anului 2023”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.


Rezultatul de astăzi reprezintă finalizarea procesului de interconectare al platformei online Ghișeul.ro cu sistemele informatice ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Rovinieta poate fi cumpărată pe o durată de 1 zi, 10 zile, 30 de zile, 60 de zile sau 12 luni, transmite un comunicat pus la dispoziție de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Pe parcursul acestui an, echipa de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lucrat pentru optimizarea funcționalităților Ghișeul.ro, atât în platforma web, cât și în aplicația mobilă. Cazierul judiciar online, descărcat deja de sute de mii de români, poate fi accesat acum și în aplicația mobilă.

Ghișeul.ro are peste 400 de tipuri de plăți pentru servicii publice, utilități și amenzi, disponibile atât pe platforma web www.ghiseul.ro, cât și în aplicația mobilă descărcată de peste 300.000 de români din magazinele Apple App Store și Google Play Store.


Citește și:

Proiect de lege PNL pentru ca rovinieta să poată fi achitată în termen de cel mult 24 de ore
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii