De ce este atât de costisitoare gestionarea deșeurilor în Constanța? POLARIS oferă răspunsuri concludente
De ce este atât de costisitoare gestionarea deșeurilor în Constanța? POLARIS oferă răspunsuri concludente- Reprezentanții companiei Polaris explică faptul că doar 36% din suma totală plătită lunar de constănțeni pentru gestionarea deșeurilor ajunge la firma de salubrizare.
- Restul de 64% este reprezentat de plata TVA-ului, a taxei de economie circulara și a costurilor depozitării.
- Constănțenii sunt rugați să depoziteze separat deșeurile, astfel încât cantitățile de deșeuri care merg la groapa de gunoi să se reducă.
În ultima vreme, constănțenii și-au pus mai multe întrebări despre costurile gestionării deșeurilor și modul în care este folosit bugetul. Astfel, din suma totală pe care constănțenii o achită lunar pentru gestionarea deșeurilor, doar 36% este plătită firmei Polaris, transmit reprezentanții companiei de salubrizare.
Aceasta este partea din care sunt acoperite colectarea și transportul deșeurilor, investiția în echipamente, salarii, combustibil.
Restul de 64% este reprezentat de plata TVA-ului, a taxei de economie circulara și a costurilor depozitării.
Reprezentanții companiei Polaris au explicat de unde vin aceste costuri
Colectarea gunoiului și transportul reprezintă 36% din valoarea taxei. Polaris ridică gunoiul din tot orașul și îl duce la groapa de gunoi de la Ovidiu, aflată la 50 km dus-întors. Acest proces implică salarii, combustibil, întreținerea mașinilor și alte costuri necesare.
Depozitarea deșeurilor ajunge la 20%, sumă plătită pentru depozitarea deșeurilor pentru groapa autorizată de la OVIDIU, care aparține Tracon SA.
Contribuția companiei la economia circulară constituie 25%. Aceștia sunt bani care merg către Fondul de mediu.
La toate cele de mai sus se adaugă TVA de 19%, adică Taxă colectată de stat.
„Ce facem noi pentru municipiul Constanța? Strângem gunoiul din toate colțurile orașului, indiferent de vreme sau condiții. Transportăm deșeurile 50 km dus-întors până la groapa de la Ovidiu, suportând costuri pentru salarii, combustibil, achiziții utilaje, reparații și alte costuri necesare. Suntem dedicați unui oraș mai curat, lucrând zi și noapte pentru a menține Constanța așa cum merită să fie. Vom continua să prestăm serviciile cu devotament. Însă avem nevoie și de voi: să depozitați separat deșeurile, să reducem împreună pe cât posibil cantitățile de deșeuri care merg la groapa de gunoi. Polaris este aici pentru voi, pentru Constanța, pentru viitor“, au mai transmis reprezentanții Polaris.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Polaris M Holding: Studenții de la Facultatea de Electromecanicǎ Navalǎ, în vizitǎ la Stația de Sortare a Deșeurilor Reciclabile
Polaris oferă servicii de vidanjare - fose septice
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp