Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu este bine să culegi scoici găsite pe plajă?

ro

02 Jun, 2024 17:10 2096 Marime text
Sursa foto: Pexels



 
  • Scoicile joacă un rol crucial în ecosistemele de coastă, deoarece asigură stabilitatea plajei, oferă materiale pentru cuiburile păsărilor și servesc drept adăpost pentru alge, ierburi marine și crustacee. În plus, cochiliile contribuie cu carbonat de calciu înapoi în ocean pe măsură ce se dizolvă.

De exemplu, crabii Paguroidea se bazează pe scoici pentru a supraviețui. Scăderea numărului de scoici de pe o plajă spaniolă pe parcursul mai multor ani a fost legată de activitatea turistică, ceea ce a generat îngrijorări cu privire la impactul acțiunilor umane asupra habitatelor de coastă, potrivit știripesurse.ro.

În multe locuri, este ilegal să iei scoici de pe plajă

.Pe lângă motivele ecologice, este de remarcat și faptul că, în multe locuri, este ilegal să iei scoici de pe plajă. De exemplu, în Marea Britanie este interzisă îndepărtarea oricărui material natural de pe plajele publice, în timp ce în SUA, anumite specii de scoici sunt protejate prin lege.

Într-un caz din Florida, o femeie a fost închisă și amendată pentru că a luat de pe plajă melci protejați. Acest lucru evidențiază importanța de a fi atenți la legi și la impactul asupra mediului atunci când vă gândiți să luați scoici ca suveniruri.
  
 
Citește și
 
 Plajele de pe litoral, invadate de vânzătorii ambulanți care se întrec în oferte (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii