Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De pe 16 iunie, orice român poate avea un cont bancar, fără comisioane financiare

ro

14 Jun, 2024 14:42 691 Marime text
foto: pexelsPrin Legea 406/2023, apărută în decembrie 2023, se oferă oportunitatea fiecărui cetățean de a avea garantat un cont fără comisioane financiare, unde să i se facă plata drepturilor salariale sau a beneficiilor sociale.

Prin această măsură, respectiv crearea unui cont de bază pentru fiecare cetățean, se va îmbunătăți relația acestora cu statul, în sensul optimizării transferurilor, printre care: primirea indemnizațiilor sociale, plata taxelor și a impozitelor, după cum este subliniat în nota de fundamentare a noii legi.Astfel, deschiderea și administrarea contului, retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, plățile online și închiderea contului de bază, utilizat de cetățeni în relație cu statul, vor fi lipsite de comisioane. Aici se stabilește o singură excepție, mai exact, se precizează clar că nu vor beneficia de gratuitate plățile cu cardul pentru jocurile de noroc.

Legea intră în vigoare în data de 16 iunie 2024 și se aplică contractelor aferente conturilor de plăți cu servicii de bază încheiate după această dată.

Citește și

Anunț important al AJPIS Constanța! Când vor intra în conturi alocațiile pentru copii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii