Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:57 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel Bucate tradiţionale româneşti, oferite pacienţilor din Constanţa de Arimex Comexim 2000 SRL

ro

29 Jun, 2017 00:00 4433 Marime text
Ciorbă de burtă cu smântână şi ardei iute, ciorbă ţărănească de purcel, ciorbă de perişoare, creier de porc pane cu lămâie, file de cod pane, chifteluţe marinate, friptură de văcuţă la tavă cu sote de broccoli şi multe alte bucate delicioase vor compune meniul pacienţilor din Constanţa cu prilejul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.
 
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR Constanţa, ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel nu va trece neobservată. Societatea Arimex Comexim 2000 SRL, care asigură hrana zilnică a pacienţilor internaţi în cele trei unităţi sanitare, a pregătit un meniu pe cinste.

Astfel, la micul dejun, toţi pacienţii vor avea parte de ceai Lipton cu lămâie, unt, margarină, caşcaval, caş proaspăt de vacă, brânză topită cu smântână, brânză de vaci, salam de vară, crenvurşti, muşchi file afumat, miere, castraveţi şi roşii, iar la supliment, biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural, iaurt cu vişine, budincă de caramel şi budincă de ciocolată.
 
Prânzul este compus din ciorbă de burtă cu smântână şi ardei iute, ciorbă ţărănească de purcel, ciorbă de perişoare, supă de legume cu fulgi de ou, supă de pasăre cu tăieţei de casă, creier de porc pane cu lămâie şi piure de cartofi, file de cod pane cu piure de cartofi, chifteluţe marinate cu piure de cartofi, friptură de văcuţă la tavă cu sote de broccoli, morcovi şi cartofi, friptură de văcuţă la tavă, piept de pui la cuptor cu piure de cartofi, cartofi franţuzeşti cu brânză, smântână şi caşcaval, salată, salată de varză şi salată de roşii şi castraveţi. La desert, toată lumea va primi piersici, caise, mere, măr copt cu miere şi stafide şi compot de fructe.
 
Pe masa de seară, pacienţii vor găsi ceai Lipton cu lămâie, mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, mămăliguţă cu brânză de vaci şi smântână, pulpe de pui la cuptor cu mămăliguţă, cartofi gratinaţi cu brânză, smântână şi caşcaval, budincă de orez cu caise şi piersici, iar la desert - biscuiţi şi prăjitură de casă.
 
„Să-i rugăm pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel să îndepărteze de la noi orice duh de dezbinare. Şi fie ca tuturor pacienţilor internaţi să le aducă însănătoşire grabnică, să le dea putere să spere, să iubească şi să ierte, să le dea putere să întâmpine toate greutăţile zilelor ce vor urma“, a declarat administratorul Arimex Comexim 2000 SRL, Vergil Drăghici.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii