Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua europeană a Justiției „Uși deschise" la sediul Palatului de Justiţie Constanţa

ro

24 Oct, 2024 15:58 319 Marime text
Curtea de Apel Constanța, Sursa foto: Ziua de Constanța




 
  • Din 2003 Consiliul Europei şi Uniunea Europeană au declarat ziua de 25 octombrie ,„Ziua Europeană a Justitiei" cu scopul de a aduce în atenţia publicului european modul de funcţionare a justiţiei şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun european.
 
Ziua Europeană a Justitiei Civile este destinată tuturor cetăţenilor, inclusiv persoanelor care activează în domeniul justiţiei, prin această sărbătoare reamintindu-se, în fiecare an, că justiţia este un serviciu pentru cetăţeni care le dă dreptul de a-şi rezolva disputele private şi de a-şi afirma drepturile.
 
Cu acest prilej, Curtea de Apel Constanţa va organiza, în data de 25.10.2024. manifestări de tipul „uşilor deschise" la sediul Palatului de Justiţie Constanţa. din strada Traian. nr. 35 C, la eveniment fiind invitaţi să participe studenţi insoţiţi de cadre didactice de Ia universităţile constănţene „Ovidius-, „Spiru Haret", „Andrei $aguna".
 
Programul manifestării include o prezentare PowerPoint cu sediul instanţelor, organizarea sistemului judiciar, cu informaţii privind activitatea instanţelor şi modalităţi de accedere în profesia de judecător. şi răspunsurile la întrebările tinerilor privind etapele soluţionării unei cauze sau cele privind organizarea instanţelor vor fi oferite de doamnele judecător Jurubiţă Alina - Gabriela, preşedintele Curţii de Apel Constanţa şi purtătorul de cuvânt al instanţei şi judecător Mihaela - Cristina Mocanu, vicepreşedintele Curţii de Apel Constanţa, potrivit Curții de Apel Constanța.
 În plus, în limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică întocmite de Consiliul Superior al Magistraturii, care cuprind informaţii  privind: Ziva Europeană a Justiţiei — Ziva Uşilor Deschise, admiterea în magistratură, organizarea sistemului judiciar în Romănia, organigrama Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, anul acesta Curtea de Apel Constanţa va organiza, în perioada octombrie — decembrie 2024, în cadrul Proiectului privind Educalia juridică in unitălile de invălământ, concursul de eseuri cu tema „Justiţie şi drepturi fundamentale în viaţa de zi cu zi", adresat elevilor de liceu din oraşul Constanţa.
 
Astfel, pe data de 25 octombrie 2024, vor fi publicate pe pagina de internet a Curţii de Apel Constanfa, atăt Anunțul privind concursul şi Regulamentul de organizare .yi desfăsurare a concursului, cât şi Declara(ia de consimţămănt privind datele cu caracter personal.
Elevii din Invăţământul liceal participanţi la concurs vor avea posibilitatea de a aborda în cadrul tematicii propuse („Justiţie şi drepturi fundamentale în viaţa de zi cu zi") diferite subiecte pe teme juridice de interes pentru elevi, precum: Drepturi şi obliga/ii in viața de zi cu zi: Ce inseamnă legea?; Ce este Constittilia?; Drepturile copilului; Justilia — mai aproape de oameni; No/iuni de dreptate si adevă; Pericolele internetului; Proteelia private in mediul online; Comer(ul electronic; Responsabilitatea in mediul online etc. Potrivit calendarului concursului, lucrările vor putea fi depuse până la data de 22 noiembrie 2024, iar rezultatele urmează a fi publicate în data de 10 decembrie 2024, pe pagina de internet a instanţei.
 
 
 
 
 
Citește și
Monica Macovei a ajuns la Curtea de Apel Constanța! Astăzi așteptată pronunțarea în dosarul în care este condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare (VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii