Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:13 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debitul Dunării, în creștere la intrarea în țară! (VIDEO)

ro

21 Sep, 2024 13:10 1083 Marime text
foto: Facebook/ Apele Române
Debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) a fost în creștere fiind astăzi de 5700 mc/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3800 mc/s), conform prognozei emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, instituție aflată sub autoritatea Apelor Române.


Vă reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute (13 septembrie) acesta era sub media multianuală a lunii septembrie, respectiv de valoarea de 2200 mc/s.

Dunărea avea în 2006 o valoare la intrarea în țară de 15800 mc/s, anunță azi, 21 septembrie 2024, Apele Române. 


Hidrologii de la cele 7 Administrații Bazinale de Apă- Apele Române Banat, Apele Române Jiu, Apele Române Olt, Apele Române Argeș-Vedea, Apele Romane Buzau-Ialomita, Apele Române Prut-Bârlad, Apele Romane Dobrogea-Litoral transmit permanent informațiile despre nivelurile Dunării în vederea elaborării și reactualizării prognozelor hidrologice emise de colegii de la INHGA.

 

Debitul Dunării la Budapesta are astăzi o valoare de aproape 8000 mc/s

Debitul Dunării la Budapesta are astăzi o valoare de aproape 8000 mc/s fiind în scădere față de valorile maxime prognozate. Astfel, se prognozează că Dunărea va atinge la Budapesta o valoare maximă de aproximativ 8300 mc/s, în data de 21 septembrie 2024, cu 400 mc/s mai puţin faţă de prognozele iniţiale de valori maxime de 8700 mc/s.

Se estimează faptul că viitura de pe Dunăre va intra în România în jurul datelor de 28-29 septembrie.

Formațiile noastre de intervenție au umplut deja mii de saci de nisip, o parte dintre aceștia fiind deja aduși aproape de sectorul românesc al Dunării, precum și alte utilaje de intervenție.

În zilele imediat următoare, se vor monta mirele hidrometrice la ape mari.- mai transmite sursa citată. 

S-a început informarea altor deținători de lucrări hidrotehnice, inclusiv Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. În acest ultim caz, cei de la Apele Române au făcut apel către ANIF de a verifica punctele critice la subtraversările conductelor prin diguri, precum și stadiul de funcționare al stațiilor de pompare.


 VIDEO, AICI


Citește și:

Echipele de la Apele Române, în alertă. Viitura de pe Dunăre va ajunge în România!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii