Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:38 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debitul maxim al Dunării, sub mediile multianuale în noiembrie şi decembrie. Situația în ianuarie 2022

ro

14 Nov, 2021 14:40 1419 Marime text
  •  În luna decembrie 2021 regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Cerna, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, Olt inferior, Vedea, Rm. Sărat, Putna, Prut şi pe râurile din Dobrogea.
În luna noiembrie 2021 regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Cerna, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, Olt inferior, Vedea, Rm. Sărat, Putna, Prut şi pe râurile din Dobrogea, informează Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor

În luna decembrie 2021 regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Cerna, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, Olt inferior, Vedea, Rm. Sărat, Putna, Prut şi pe râurile din Dobrogea.

În cursul lunii decembrie este posibilă apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) în bazinele superioare ale Bistriţei, Mureşului şi Oltului şi pe unele râuri mici din centrul şi nordul ţării.

În luna ianuarie 2022 regimul hidrologic se va situa în general la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Someş mijlociu şi inferior, Crasna, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Cerna, Desnăţui, Jiu mijlociu şi inferior, Olt inferior, Vedea, pe cursul Prutului şi pe râurile din Dobrogea, iar cele mai mici valori (sub 30% din normalele lunare) se vor înregistra pe Rm.Sărat, Putna, Bârlad şi pe afluenţii Prutului.

În luna ianuarie formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, curgeri de sloiuri, blocaje de gheţuri) vor avea extinderi şi intensităţi variabile, mai ales pe râurile din zona de munte din nordul, estul şi centrul ţării, în funcţie de evoluţia temperaturilor şi a precipitaţiilor.

Sursa foto:  pixabay.com 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii