Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:04 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decebal Făgădău „Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!”(video)

ro

29 Jul, 2020 16:10 1824 Marime text
  • Decebal Făgădău, primarul Constanței, a  făcit precizări referitoare la o măsură a guvernului Orban, despre care spune că va pune cruce turismului de pe litoral.

Încă de la începutul pandemiei am fost un susținător al regulilor, măsurilor, reponsabilității, atât din partea instituțiilor cât și responsabilitate individuală. Dar ce se întâmplă de ceva vreme cu măsurile care se schimbă de la o zi la alta în ceea ce privește turismul românesc, mă îgrozește.

Primarul Constanței este deranjat de faptul că guvernanții au în vedere să impună obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv pe plaje, cât și închiderea teraselor din stațiuni.

Acum, de la 1 august se propun niște măsuri aberante care vor lovi în operatorii de turism. După ce că au avut restaurantele închise, acum se limitează și programul terselor. Și mai mult, se propune purtarea măștii în spații deschise, cu alte cuvinte mai bine punem cruce turismului de litoral anul acesta. Guvernul ar trebui să declare falimentul turismului românesc, și si indemne pe români, asa cum banuiesc ca vrea sa meargă în vacanța în Grecia,  sau în altă destinație, mai puțin decât litoralul românesc. Este inacceptabil așa ceva, a conchis Decebal Făgădău.

Amintim că, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată pe data de  28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

 
Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri: Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup. Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani. Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul. Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00. Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).  
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii