Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:05 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decese suspecte în cazul Băhăian - Regizorul morţii Misterioasa moarte a lui Grigoraş, martorul cheie al unor crime odioase

ro

30 Oct, 2012 01:00 10856 Marime text
Grigoras-SergiuBahaian1.jpgCei doi locotenenţi ai lui Sergiu Băhăian, cel care a ordonat mai multe crime în serie, au dus cu ei în mormânt mărturiile îngrozitoare despre faptele comise. Excat la un an distanţă, cei doi complici au decedat în condiţii misterioase: Valentin Şlepac la spitalul Penitenciarului Jilava, iar Adrian Grigoraş după un an pe terenul de sport de la penitenciarul Rahova.

Dacă despre primul s-a spus că suferea de o boală cronică, cel de-al doilea era complet sănătos, fapt confirmat de ambele penitenciare unde îşi ispăşea pedeapsa.

Adrian Grigoraş fusese transferat pe data de 2.07.2012 de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă pentru a fi pus la dispoziţia magistraţilor. Dosarul lui se afla la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti.

grigoras.jpg

Luna octombrie - luna morţii celor doi

Foarte ciudat este faptul că exact cu un an în urmă, la data de 23 octombrie 2011 a murit Valentin Şlepac, la Spitalul Penitenciar Jilava, cel de-al doilea locotenent al lui Sergiu Băhăian.

Valentin Şlepac, locotonenetul lui Sergiu Băhăian a murit în incinta Spitalului Penitenciar Jilava din cauza unei afecţiuni cronice. Principalul martor în dosarul crimelor în serie comise la comanda bucureşteanului suferea de o afecţiune cronică.

A murit pe teren

Avea doar 22 de ani. Pe 24 octombrie, se afla alături de mai mulţi deţinuţi pe terenul de fotbal al penitenciarului. „La ora 14.20, în timp ce desfăşura mai multe activităţi sportive sub supraveghere, s-a aşezat pe teren şi apoi a leşinat. Imediat a fost transferat la cabinetul medical al peitenciarului şi apoi la spital, care este aproape", a declarat Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al locului de deţinere.

Din păcate, medicii nu au putut să-l salveze şi la ora 14.50 s-a declarat decesul tânărului. Conducerea penitenciarului a luat legătura cu Institutul de Medicină legală „Mina Minovici", cu Inspectoratul General de Poliţie şi cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Totodată, a fost anunţată şi familia despre decesul lui.

Gabriela Livadariu a spus că deţinutul nu avea probleme de sănătate. Acelaşi răspuns l-am primit şi de la Penitenciarul din Poarta Albă. Pe perioada cât a fost încarcerat la noi nu a fost luat în evidenţă cu nicio afecţiune medicală", a spus Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt.

Totodată, fostul locotenent al lui Sergiu Băhăian, a luat parte la toate programele de reintegrare care s-au desfăşurat în locul de detenţie: la cursuri, dar şi la programe artistice.

În urma percheziţiilor care au avut loc, asupra lui, spune Gabriel Botezan, nu a fost găsit niciodată vreun telefon mobil. Acelaşi lucru îl spun şi cei de la Rahova. Cu toate acestea, se pare că lucrurile nu stau tocmai aşa.

Rudele au spus că Grigoraş, înainte de a muri, i-a trimis un mesaj lui Băhăian în care îi spunea „să ai grijă şi de mine dacă ieşi. Dacă nu, voi spune tot ce s-a întâmplat".

Băhăian avea acces la internet din celulă

Dacă cei din penitenciar spun că Grigoraş nu avea acces la telefonia mobilă, Băhăian a fost prins de mai multe ori cu telefoane mobile cu acces la internet. Ultima dată când Băhăian a fost prins cu telefon mobil asupra sa a fost în inauarie 2011, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Slobozia.

„După ce l-am prins, l-am băgat la izolare în regim prioritar", a declarat comisarul-şef Gabriel Rusu, directorul adjunct al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Slobozia. În noiembrie anul trecut, sub salteaua omului de afaceri s-au găsit două telefoane cu acces la internet. În aceeaşi perioadă, Băhăian a postat pe reţeaua de socializare Facebook un mesaj: „Ca să existe, lucrurile trebuie rostite. Este evident că rostirea este adeseori mai grea decât nerostirea. De fapt, este greutatea marcării graniţei dintre moralitate şi slăbiciune." În apărarea sa, Băhăian le-a spus gardienilor că nu el îşi actualiza paginile de pe reţelele de socializare, ci prietena sa.

Adrian Grigoraş a fost condamnat de prima instanţă la 22 de ani de închisoare. El era acuzat de omor deosebit de grav. El, împreună cu Valentin Şlepac, care a decedat anul trecut la spitalul penitenciarului Jilava, au ucis şi îngropat trei oameni ai străzii, la ordinul lui Sergiu Băhăian.

Provine dintr-o familie săracă

Adrian Grigoraş provine dintr-o familie de oameni săraci. Tatăl său, Gheorghe, a murit în anul 2000 din cauza unei ciroze. Mama, Celia, a rămas să-i crească singuri pe cei doi copii: Roxana şi Adrian.

Adrian Grigoraş îi spusese mamei sale că munceşte la o firmă din Constanţa şi că este omul de încredere al patronului sa.

Tânărul de 19 ani locuia cu mama şi sora sa într-un apartament muncitoresc de pe strada Florilor, în oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov.

Crime în serie

Adrian Grigoraş este acuzat de două crime (Ionel Ulezu şi Petrică Captalan) şi favorizarea infractorului, iar Valentin Şlepac - pentru trei omoruri

Grigoraş a refuzat să comunice cu anchetatorii şi nu are remuşcări: „A spus că nu mai are ce să regrete, e deja prea târziu", a menţionat fosta lui avocată.

Sergiu Băhăian le-a cerut locotenenţilor Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş să-i ucidă cu sânge rece pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu, Petrică Captalan şi pe Lucian Cernat. Victimele fuseseră folosite ca administratori ai unor firme fantomă prin intermediul cărora au fost comise fraude de milioane de euro, în toată ţara.

Crimele au fost comise în perioada 2006 -2008. Primul a fost ucis Lucian Cernat, sedat şi aruncat de pe podul din Cernavodă. Leonte a fost lovit cu ciocanul în cap şi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră, iar Ulezu şi Captalan au fost bătuţi şi îngropaţi de vii, sub o placă de beton. Victimele au fost ucise în chinuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii