Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:33 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia creditorilor societății Electrocentrale Constanța SA Activul industrial funcțional al CET Palas va fi transferat către statul român până la sfârșitul anului !

ro

09 Dec, 2022 00:00 1909 Marime text
  • Cu un procent de 98,792% din totalul creditorilor prezenți și cu drept de vot, Adunarea Creditorilor a aprobat efectuarea de către Electrocentrale Constanța SA a procedurilor și demersurilor pentru transferul în proprietatea publică a statului a activului industrial funcțional al CET Palas
  • Electrocentrale Constanța SA, se află în prezent în procedura de reorganizare în acord cu prevederile planului de reorganizare aprobat de către Adunarea Creditorilor și confirmat de către judecătorul-sindic prin sentința civilă nr. 1031/27.09.2022 aflat pe rolul Tribunalului Constanța- Secția a II-a civilă
  • Finalizarea cât mai rapidă a implementării mecanismului prevăzut este important pentru Electrocentrale Constanța SA dar și pentru municipiul Constanța, raportat și la situația economico-financiară precară a debitoarei, care în prezent nu deține resursele necesare achitării debitelor către proprii furnizori, existând pericolul iminent de a se afla în imposibilitatea de a mai continua activitatea de producție a energiei termice pe perioada de iarnă
  • De altfel, în luna octombrie a existat o perioadă de 10 zile în care activitatea de furnizare a apei calde către populația din Constanța a fost stopată

 
 
 
Adunarea creditorilor societății Electrocentrale Constanța SA s-a întrunit luna trecută la sediul administratorului judiciar CITR Filiala București SPRL din București.
Potrivit procesului-verbal publicat în același Buletinul Procedurilor de Insolvență, creditorii au aprobat în procent de 98,792% efectuarea de către Electrocentrale Constanța SA a tuturor procedurilor și demersurilor ce se impugn pentru întocmirea testului creditorului privat prudent necesar pentru implementarea mecanismului privind transferul în proprietatea publică a statului a activului industrial funcțional CET Palas, prevăzut în cadrul planului de reorganizare.
 
Iată cum a arătat votul creditorilor Electrocentrale Constanța SA:
 
RAJA a votat „pentru”
Distrigaz Sud Rețele SRL a votat „împotrivă”
SNTGN Transgaz SA a votat „pentru”,
DGRFP Galați – AJFP Constanța a votat „pentru”,
Ministerul Finanțelor DGRFP Galați și AJFP Constanța a votat „pentru”,
Electrocentrale București SA a votat „pentru”,

SNGN Romgaz SA a votat „pentru”.
 
La ședință a fost prezent practician în insolvență Andreea Găișteanu din partea administratorului judiciar CITR Filiala București SPRL și au votat prin corespondență următorii creditori: RAJA SA, Distrigaz Sud Rețele SRL, SNTGN Transgaz SA, DGRFP Galați – AJFP Constanța, Electrocentrale București SA și SNGN Romgaz SA.

Vă reamintim, Electrocentrale Constanța SA, se află în prezent în procedura de reorganizare conform Legii nr. 85/2014, în acord cu prevederile planului de reorganizare aprobat de către Adunarea Creditorilor în ședința din data de 27.04.2022 și confirmat de către judecătorul-sindic prin sentința civilă nr. 1031/27.09.2022 pronunțată în dosarul nr. 2760/118/2020 aflat pe rolul Tribunalului Constanța- Secția a II-a civilă.

Unul dintre mecanismele principale prevăzute în planul de reorganizare confirmat, pentru restructurarea activității este reprezentat de implementarea mecanismului privind transferul în proprietatea publică a statului a activului industrial funcțional CET Palas conform prevederilor OUG nr. 60/2019, dezideratul final fiind integrarea activității companiei de producție a energiei termice în SACET integrat la nivelul municipiului Constanța.

Totodată, societatea Electrocentrale Constanța SA urmează a formula cererea privind stingerea creanțelor fiscale/bugetare prin trecerea activului funcțional industrial CET Palas în proprietatea publică a statului, către ministerul de resort Ministerul Energiei și instituția creditoare Ministerul Finanțelor Publice, cerere ce va include componența activului funcțional industrial și analiza tehnica-economică privind justificarea operațiunii și efectele acesteia, potrivit art. 2 alin. (4) din OUG nr. 60/2019.

 
Mecanismul de transfer al activului industrial funcțional CET Palas către statul român poată fi finalizat până la sfârșitul anului curent.

Finalizarea cât mai rapidă a implementării mecanismului prevăzut este important pentru Electrocentrale Constanța SA dar și pentru municipiul Constanța, raportat și la situația economico-financiară precară a debitoarei, care în prezent nu deține resursele necesare achitării debitelor către proprii furnizori, existând pericolul iminent de a se afla în imposibilitatea de a mai continua activitatea de producție a energiei termice pe perioada de iarnă.

De altfel, în luna octombrie a.c. a existat o perioadă de 10 zile în care activitatea de furnizare a apei calde către populația Constanței a fost stopată.
 
În acest moment, Electrocentrale Constanța SA este unicul producător ce poate asigura și livra energia termică necesară funcționării și existenței SACET Constanța, iar orice discontinuitate în activitatea de producție a energiei termice poate conduce la stoparea unui serviciu ce prezintă o importantă dimensiune socială.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Electrocentrale Constanța SA revendică zeci de mii de metri pătrați de la Municipiul Constanța! Tribunalul a decis administrarea probelor

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii