Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie CNSC Cu multe contracte câștigate în perioada de stare de urgență, firma afaceristului Chiriac a contestat o licitație organizată de Spitalul Județean de Urgență Tulcea

ro

21 Jul, 2024 17:00 205 Marime text
  • Licitaţia deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Consumabile pentru sterilizare” – lotul 5 „Indicator chimic integrator de tip 5 pentru sterilizare cu abur” de către Spitalul Județean Tulcea a fost contestată la CNSC
  • Firma contestatoare, Limas Group SRL aparține omului de afaceri Marian Chiriac
  • CNSC a admis contestația și obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 11320/30.05.2024 cu privire la ofertele depuse de Steril România SRL și Axiomed Solutions SRL, a adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire și la reevaluarea acestor oferte, conform considerentelor de mai sus.
  • Limas Group a fost la un moment dat  asociată cu SC Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SA – companie în care a fost implicată Anca Dinu, sora lui Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea
  • SC Limas Group a fost subiectul unei anchete de presă publicată în  lumeapolitica.ro. pe 1 februarie 2021, în contextul licitațiilor și încredințărilor directe din sănătate în perioada de stare de urgență

 

 
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 1979/C4/2012 din 16.07.2024 la contestaţia nr. 8106/10.06.2024, înregistrată de Limas Group SRL, cu sediul în Bucureşti, reprezentată legal de Chiriac Marian, împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii, precum şi a raportului procedurii nr. 11320/30.05.2024, documente emise de Spitalul Județean de Urgență Tulcea, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii de licitaţie deschisă organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Consumabile pentru sterilizare” – lotul 5 „Indicator chimic integrator de tip 5 pentru sterilizare cu abur”.

Firma contestatoare a solicitat:anularea raportului procedurii nr. 11320/30.05.2024 pentru lotul 5, în ceea ce privește ofertele depuse de Steril România SRL și Axiomed Solutions SRL; anularea comunicărilor aferente lotului 5; reevaluarea ofertelor depuse de Steril România SRL și Axiomed Solutions SRL pentru lotul 5 și respingerea acestora ca fiind neconforme și obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor sus- menţionate și respingerea acestora, aplicarea criteriului de atribuire ofertelor admisibile și restabilirea clasamentului aferent lotului 5.

În baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a admis în temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, contestația formulată de Limas Group SRL, în contradictoriu cu Spitalul Județean de Urgență Tulcea și obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 11320/30.05.2024 cu privire la ofertele depuse de Steril România SRL și Axiomed Solutions SRL, a adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire și la reevaluarea acestor oferte, conform considerentelor de mai sus.

Măsurile dispuse vor fi aduse la îndeplinire în termen de 15 zile de la comunicarea prezentei.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părţi, în conformitate cu dispoziţiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare.

SC Limas Group SRL, firmă de apartament, cu capital social de un milion de lei

Societatea a fost înființată în anul 1998 în București, asociat unic și administrator același Chiriac Marian.
Activitate principală  a firmei este  comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice, 18 salariați și achiziții publice în valoare de 48.251 540,41 lei.

Printre autorități contractante amintim Administratia Natională a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale - Unitatea Teritoriala 515 Bucuresti , Centrul Scolar pentru Educatie Incluzivă "Delfinul”, Centrul Regional de Transfuzie Sanguine Iași, Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă.

Limas Group a fost, la un moment dat, asociată cu SC Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SA – companie în care a fost implicată Anca Dinu, sora lui Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea.
Societatea Limas Group SRL a înregistrat în 2023, o cifră de afaceri de 18.029.615 lei și profit de 3.999.850 lei, potrivit www.termene.ro.
 
Potrivit informaţiilor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, SC Limas Group SRL a fost înfiinţată, în anul 1998, de către Niculaie Chiriac, tatăl lui Marian, iar, încă din decembrie 2004, societatea a avut ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice.
 
Sediul social al firmei a fost, şi atunci, ca şi acum, într-un apartament din strada Grigore Moisil nr. 4 din Capitală.
 
În februarie 2005, Niculaie Chiriac decide să îi cedeze fiului său, Marian, 90% din acţiunile firmei, dar şi administrarea afacerii, iar, în mai 2007, bătrânul iese cu totul din companie, Marian devenind unic asociat.
 
În iunie 2014, Marian Chiriac se mută din apartamentul în care locuia, situat în Calea Plevnei, direct într-un apartament din cartierul retrocedat de Neculai Onţanu lui Gheorghe Stelian, zis Stelu, săgeata lui Cocoş, mai exact într-un bloc situat în strada Wolfgang Amadeus Mozart, din cartierul Floreasca.

Tot de la Registrul Comerţului reiese şi faptul că tatăl lui Marian Chiriac, Niculaie senior, împreună cu SC Limas Group SRL, au înfiinţat, în anul 2015, o altă companie, SC Mercury ATC Company SRL, cu sediul în Mozart, cu un capital social în valoare de un milion de lei noi, Limas deţinând 99% din acţiuni, până 19 ianuarie 2016, când a cedat acest pachet lui Marian Chiriac.
 
Obiectul de activitate declarat al acestei noi companii era consultanţa pentru afaceri şi management.

Limas Group a fost, la un moment dat, asociată cu SC Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SA – companie în care a fost implicată Anca Dinu, sora lui Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, în societatea SC Zenith Business Group & Parteners SRL.
 
SC Limas Group a fost subiectul unei anchete de presă publicată în  lumeapolitica.ro. pe 1 februarie 2021, în contextul licitațiilor și încredințărilor directe din sănătate în perioada de stare de urgență, vezi secțiunea „citește și”.
 
Compania a încheiat contracte și cu Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, de pildă, un acord cadru  furnizare materiale sterilizare în 2012, pentru suma de 614.088 de lei, iar în 2013, a cumpărat seringi de 52.500 de lei iar în 2014 s-a repetat acordul cadru din 2012 pentru furnizare materiale sterilizare contract în valoare de 1.700.000 lei.
 
 
 
PRECIZĂRI:



Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Firma lui Marian Chiriac, partener de afaceri al familiei Cocoș furnizează proteze medicale pentru Spitalul Clinic Județean Constanța (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii