Decizie CNSC O companie importantă din Iași a contestat o licitație organizată de Primăria Hârșova. Este vizată infrastructura de iluminat public din oraș (DOCUMENT)
Decizie CNSC: O companie importantă din Iași a contestat o licitație organizată de Primăria Hârșova. Este
09 Jul, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
804
Marime text
- CNSC a adoptat o decizie la contestația depusă de Urbio Downstream cu sediul în Iași, împotriva documentației procedurii organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect execuție lucrări pentru „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în orașul Hârșova”
- CNSC a decis să admită, în parte, contestația formulată de Urbio Downstream SRL în contradictoriu cu Primăria Hârșova
- Consiliul obligă Primăria Hârșova în calitate de autoritatea contractantă la remedierea documentației de atribuire și la publicarea în SEAP a modificărilor efectuate, cu respectarea prevederilor legale și a motivării prezentei în termen de 10 zile de la comunicare
- Totodată obligă autoritatea contractantă la plata cheltuielilor de judecată către compania contestatoare
- Urbio Downstream SRL este administrată de Ana-Maria Ciotir
- În 2023, firma a încheiat primele contracte prin atribuire în urma unor licitații, în valoare de aproape 6.000.000 de lei·În 2023 compania a avut o cifră de afaceri de 18.469.582 lei, profit de 1.845.770 lei și 20 de angajați
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr.1810/C10/1142 din 01.07.2024 la contestaţia nr. 21647/09.04.2024, depusă de Urbio Downstream cu sediul în Iași, reprezentată legal prin administrator Ciotir Ana Maria, împotriva documentației procedurii simplificată, online, organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect execuție lucrări pentru „Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în orașul Hârșova”, cod CPV 45316110-9, de către Primăria Hârșova.
Compania din Iași a solicitat: suspendarea procedurii până la soluționarea contestației; obligarea autorității contractante să dispună măsuri de remediere în sensul modificării prevederilor documentației de atribuire contestate și eliminării cerințelor restrictive; dacă nu mai pot fi dispuse măsuri de remediere, anularea procedurii de atribuire; obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor ocazionate de judecarea contestației și acces la dosarul constituit la Consiliu.
Pentru aceste motive,în baza legii şi a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis în temeiul dispozițiilor art. 26 alin. (2) lit. a) și b) din Legea nr. 101/2016 să admită, în parte, contestația formulată de Urbio Downstream SRL în contradictoriu cu Primăria Hârșova, potrivit celor reținute în motivarea prezentei decizii, vezi secțiunea „documente”.
Consiliul obligă Primăria Hârșova în calitate de autoritatea contractantă la remedierea documentației de atribuire și la publicarea în SEAP a modificărilor efectuate, cu respectarea prevederilor legale și a motivării prezentei în termen de 10 zile de la comunicare.
În temeiul prevederilor art. 26 alin. (5) din Legea nr. 101/2016, Consiliul mai dispune publicarea în SEAP a unei erate cuprinzând modificările dispuse precum și stabilirea unei noi date limită pentru depunerea ofertelor la un interval de minimum 10 zile de la publicarea modificărilor.
În temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, CNSC a respins ca nefondate restul criticilor formulate de Urbio Downstream SRL, potrivit motivării.
În temeiul dispozițiilor art. 26 alin. (9) din Legea nr.101/2016, obligă totodată autoritatea contractantă la plata cheltuielilor de judecată către compania contestatoare, în valoare de 3.500 lei din totalul de 5.355 lei conform facturii SD0089 din 22.05.2024 emisă de cabinet avocat.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016 și poate fi atacată cu plângere, în temeiul art. 29 din același act normativ, în termen de 10 zile de la comunicare.
Urbio Downstream SRL
Firmă este administrată de Ana-Maria Ciotir. Tot ea este și unic asociat.
În 2023, firma a încheiat primele contracte prin atribuire în urma unor licitații, în valoare de aproape 6.000.000 de lei. Compania a semnat contracte cu încredințare directă în valoare de circa 12.000.000 de lei.
Firma are sediul social declarat în municipiul Iași. A fost înregistrată în 2011 și are ca obiect de activitate - lucrări de instalații electrice și tehnico-sanitare și alte lucrări de instalații pentru construcții.
În 2023 compania a avut o cifră de afaceri de 18.469.582 lei, profit de 1.845.770 lei și 20 de angajați.
Ana-Maria Ciotir administrează și este asociată în Urbioled SRL, Red Socket SRL, Urbio RO SRL și Gourmand Akoos SRL.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii