Decizie CNSC Triplă contestație depusă pe procedura de achiziție pentru modernizare străzi de în comuna I.C. Brătianu din județul Tulcea
Decizie CNSC: Triplă contestație depusă pe procedura de achiziție pentru modernizare străzi de în comuna
21 May, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
779
Marime text
- Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat la 15.05.2024 o decizie în urma mai multor contestații depuse de persoane juridice în cadrul procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție „Modernizare străzi de interes local în comuna I.C. Brătianu, Tulcea”, lansată prin anunț de participare simplificat nr. SCN1144271/ 08.04.2024
- Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr.101/2016
- Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat la 15.05.2024 o decizie în urma mai multor contestații depuse de persoane juridice în cadrul procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție „Modernizare străzi de interes local în comuna I.C. Brătianu, Tulcea”, lansată prin anunț de participare simplificat nr. SCN1144271/ 08.04.2024.
Prima contestația a fost formulată de Firogal 1 SRL, reprezentată legal prin Bulgaru Petrina Paula în calitate de administrator, împotriva documentației de atribuire întocmită de primăria comunei I.C. Brătianu din județul Tulcea în calitate de autoritate contractantă în vederea atribuirii contractului de Proiectare și execuție „Modernizare străzi de interes local în comuna I.C. Brătianu, Tulcea”, prin anunț de participare simplificat nr. SCN1144271/ 08.04.2024.
Firma contestatoare a solicitat obligarea autorității contractante la emiterea unor măsuri de remediere a documentației de atribuire.
Ce de-a doua contestația înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a fost depusă de Gendav SRL, reprezentată legal prin administrator Neagu David și s-a îndreptat împotriva documentației de atribuire întocmită de aceeași autoritatea contractantă în cadrul aceleiași proceduri de atribuire. Compania a solicitat admiterea contestației,remedierea documentației de atribuire prin eliminarea cerințelor restrictive și excesive din cadrul documentației de atribuire și obligarea autorității contractante la publicarea unui anunț de tip erată prin care să se efectueze eliminările și modificările solicitate, respectiv obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată efectuate pentru soluționarea contestației.
Printr-o altă contestația depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în cadrul aceleiași proceduri de atribuire, SC Ramali Construct SRL,reprezentată legal prin administrator Haralambi Paul a solicitat, în principal, obligarea autorității contractante la remedierea cerințelor restrictive din cadrul anunțului de participare și documentației de atribuire, iar în subsidiar, în eventualitatea în care nu s-ar mai putea dispune măsuri de remediere, anularea procedurii.
Conform prevederilor art. 17 alin. (2) din Legea nr. 101/2016, contestațiile care fac obiectele dosarelor nr. 1207/2024, dosar nr. 1219/2024 și dosar nr. 1224/2024, au fost conexate, pentru a se pronunța o soluție unitară, deoarece acestea sunt formulate în cadrul aceleiași proceduri de atribuire.
Cererile de suspendare a procedurii de atribuire au fost admise de Consiliu prin încheierea nr. 1238/C11/1207, 1219, 1224 din data de 19.04.2024.
Pentru aceste motive,în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC decide următoarele: ia act de renunțarea la contestația formulată de Firogal 1 SRL, în contradictoriu cu primăria comunei I.C. Brătianu din județul Tulcea, respinge ca nefondată contestația formulată de Gendav SRL, în contradictoriu cu primăria comunei I.C. Brătianu din județul Tulcea și respinse de asemenea solicitarea companiei de obligare a autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată.
În final, CNSC a respins și cea de-a treia contestație, formulată de Ramali Construct SRL, pentru neconstituirea cauțiunii.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr.
101/2016.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Primăria Sarichioi, în proces cu o firmă din județul Tulcea. Dosarul, pe rolul Curții de Apel Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii