Decizie CNSC Universitatea Ovidius din Constanța, obligată să reia procedura pentru licitația serviciilor de pază, transport valori, monitorizare și intervenție
Decizie CNSC: Universitatea Ovidius din Constanța, obligată să reia procedura pentru licitația serviciilor
21 Jul, 2023 18:00
ZIUA de Constanta
1451
Marime text
- Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizie la contestația înregistrată de către Transguard Security SRL, împotriva rezultatului procedurii de atribuire, organizată de către Universitatea Ovidius din Constanța, în cadrul procedurii „licitație deschisă”, în vederea încheierii acordului-cadru de achiziție publică de servicii, având ca obiect „Servicii de pază, transport valori, monitorizare și intervenție"
- Contestația a fost admisă iar CNSC a anulat actele autorității contractante privind decizia de stabilire a ofertei Alfaro Security SRL ca fiind câștigătoare, precum și comunicările privind rezultatul procedurii
- Autoritatea contractantă este obligată ca în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului să emită un nou raport al procedurii și să comunice rezultatul acesteia
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1611/C11/1692 la contestația înregistrată de către Transguard Security SRL din municipiul Constanța, reprezentată legal prin administrator Ușmec Ileana, împotriva rezultatului procedurii de atribuire, organizată de către Universitatea Ovidius din Constanța, în cadrul procedurii „licitație deschisă”, în vederea încheierii acordului-cadru de achiziție publică de servicii, având ca obiect „Servicii de pază, transport valori, monitorizare și intervenție”, anunț de participare nr. CN1043101/27.05.2022.
Societatea contestatoare a solicitat următoarele: anularea rezultatului procedurii, a comunicării nr. 703/13.06.2013, a raportului procedurii nr. 6646/13.06.2023, a procesului - verbal privind evaluarea propunerilor tehnice și financiare nr. 101/09.02.2023, a procesului - verbal privind evaluarea propunerilor tehnice și financiare nr. 329/12.04.2023, a procesului - verbal privind evaluarea propunerilor tehnice și financiare nr. 354/21.04.2023, a procesului - verbal privind evaluarea propunerilor tehnice și financiare nr. 427/30.05.2023, a procesului - verbal privind evaluarea propunerilor tehnice și financiare nr. 368/30.05.2023, a procesului - verbal privind evaluarea propunerilor tehnice și financiare nr. 464/31.05.2033, a procesului - verbal privind evaluarea propunerilor tehnice și financiare nr. 697/13.03.2023 și obligarea autorității contractante la luarea măsurilor de remediere ce se impun pentru restabilirea legalității.
Prin cererea de intervenție nr. 1514/28.06.2023, înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 34956/28.06.2023, Alfaro Securty SRL din Galați a solicitat Consiliului respingerea contestației formulate de Tranguard Security SRL ca nefondată.
Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună, având în vedere dispozițiile art. 67 alin. (1) și art. 123 alin. (1) din Codul de procedură civilă.
În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis să admită contestația depusă de Transguard Security SRL în contradictoriu cu Universitatea Ovidius din Constanța și a anulat actele autorității contractante privind decizia de stabilire a ofertei Alfaro Security SRL ca fiind câștigătoare, precum și comunicările privind rezultatul procedurii.
Totodată, Consiliul obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta Alfaro Security SRL, să emită un nou raport al procedurii și să comunice rezultatul acesteia.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.
Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
Transguard Security SRL
Firma are sediul social în Mamaia, se ocupă de activităţi de protecţie şi gardă iar în 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 17.346.688 lei și 359 de angajați.
Transguard Security SRL este controlată de Ileana Corina Ușmec, asociat unic și administrator, care mai apare în New Mineral Procesing SRL și în Interconst 2005 SRL, potrivit www.termene.ro.
Firma se ocupă de activităţi de protecţie şi gardă și a încheiat șase contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.830.702,80 lei.
Printre autoritățile contractante se află Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane București, Autoritatea Navală Română și SNTFC CFR Călători SA.
Alfaro Security SRL
Alfaro Security SRL a fost înființată în 2005, are sediul în Galați, strada Tecuci 156D, bloc T4, parter, spațiu comercial 1, și îl are ca acționar unic pe Mănăilă Liviu Alexandru, acesta fiind și administratorul firmei. Societatea are și un sediu în municipiul Constanța.
În 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 16.036.372 lei.
Liviu Alexandru Mănăilă mai apare în Adcorom SRL Galați (în funcțiune) - ca asociat unic și administrator, Aramis Alfa Prest SRL Brașov (în funcțiune) - asociat unic și administrator, Hana Team SRL Galați (în funcțiune) - asociat (5%) și Dialfa Security SRL Galați (în funcțiune) - administrator.
Liviu Alexandru Mănăilă a figurat și în alte două firme, radiate în prezent, Adex Prestserv SRL Galați, în care a avut calitatea de asociat, cu 33,34%, și Selma Tour SRL Galați, în care a fost asociat cu 50% și administrator, potrivit www.termene.ro.
Alfaro Security SRL a încheiat 42 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 29.359.119,81 lei, printre autoritățile contractante, în afară de Universitatea Ovidius Constanța, numărându-se Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. dr. G. K. Constantinescu“, Biblioteca Județeană „I. N. Roman“ Constanța, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica“ SA, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galați, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny“, Liceul Teoretic „Emil Racoviță“ Galați, Muzeul Brăilei, Muzeul de Istorie Galați, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva RA, SC Gospodărire Urbană SRL, Școala Gimnazială nr. 33 „Sf. Dumitru“, Serviciul Public Județean de Administrare a Domeniului Public și Privat Galați, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“, Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon“ Brăila și Spitalul Județean de Urgență Brăila.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Rezultatul licitației pentru servicii de pază, organizată de Universitatea Ovidius, anulat de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii