Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:08 26 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie publicată în Monitorul Oficial Care sunt indicatorii tehnico-economici pentru construirea terminalului la Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța?

ro

25 Apr, 2023 09:29 2157 Marime text


Ieri, 24 aprilie, a fost publicată decizia privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru cel mai important proiect ce se implementeaza la aeroportul de la malul mării. Publicarea s-a realizat în Monitorul Oficial al României.

Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Dezvoltare terminal, turn de control și parcare la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu — Constanța”, prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului operațional Infrastructură mare, axa prioritară 2 „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, obiectivul specific 2.3 „Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în limita sumelor prevăzute anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii, precum și din venituri proprii.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Societatea Națională „Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu — Constanța” — S.A., răspunde de modul de utilizare a sumei prevăzute în anexă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Ordonatorul principal de credite: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii

Beneficiar: Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu — Constanța — S.A. Amplasament: str. Tudor Vladimirescu nr. 4, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

Indicatorii tehnico-economici
  • Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA): 229.595.000 lei (în prețuri valabile la data de 10.03.2023; 1 euro = 4,9136 lei) din care C+M (inclusiv TVA): 135.560.000 lei
Eșalonarea investiției (INV/C+M)
  • Anul I INV  229.595.000 lei
Durata de execuție (luni): 5 luni


Capacități (în unități fizice): Total suprafață construită propusă clădire rezultată: 11.300 mp Total suprafață desfășurată propusă clădire rezultată: 15.983 mp.

Amintim că după ce a fost prelungit termenul de depunere a ofertelor, iată că la închiderea termenului de depunere a ofertelor, vineri 31 martie 2023, a fost depusă o ofertă, cu 13 subcontractori, privind construirea noului terminal de la aeroportul constănțean. Urmează să fie verificată conformitatea ofertei, iar în perioada următoare să fie dat verdictul în ceea ce privește atribuirea licitației.

Facem mențiunea că pentru a putea să beneficieze de finanțare, termenul de plată este 31 decembrie 2023, ceea ce înseamnă că lucrările ar trebui recepționate în prima parte a lunii decembrie a.c.

Reamintim că în februarie 2023, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul dezvoltat de SN Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.


Mediul a decis că nu trebuie realizat impactul asupra mediului, pentru proiectul: „Dezvoltare terminal nou, turn de control și parcare pentru Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța”, în comuna Mihail Kogălniceanu, str.Tudor Vladimirescu, nr.4, județul Constanța.


Amintim că Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța SA organizează o licitație pentru dezvoltare terminal, turn de control și parcare.

Contractul prevede proiectare și execuție lucrări. Valoarea totală estimată a proiectului finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare - POIM este de 178.562.293,8 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 13.03.2023, ora 15:00 în SEAP. În iulie 2021, licitația a fost anulată, urmând ca lucrările pentru noul terminal să fie realizate în cel mai scurt timp pentru a nu pierde finanțarea.

Anterior, Popaescu&CO SRL și NKY Architects&Engineers sunt câștigătorii licitației pentru studiul de fezabilitate realizat pentru proiectul amintit.
 



PRECIZĂRI:
 
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii