Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizii importante luate de Mamaia SA Se achiziționează servicii de reprezentare juridică în dosarele penale care vizează societatea și conducerea acesteia!

ro

26 Jun, 2024 17:00 404 Marime text
  • Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii Mamaia SA a adoptat hotărârea nr. 4 publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3035 din data de 20 iunie 2024
  • Acționarii au aprobat achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare juridică externă a societăţii Mamaia SA necesare în dosarul penal nr. 309/P/2023, 9499/210/P/2023 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia de Urmărire Penală şi, ulterior, în dosarele penale cu societatea Balcan Expres SRL aflate pe rolul instanţelor de judecată
  • Totodată, acționarii au amânat, pentru o dată ulterioară, revocarea din funcţie a administratorilor provizorii Buzu Corneliu, Andrei Mihaela şi Dragomir Cristina Gabriela, ca urmare a expirării mandatelor.
  • Pentru o dată ulterioară s-a amânat și numirea administratorilor provizorii pe locurile vacantate, până la data desemnării  în condiţiile OUG nr. 109/2011
 




 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii Mamaia SA, legal şi statutar constituită, fiind întrunite condiţiile de cvorum, întrunită, în şedinţa din data de 16.04.2024, a doua convocare, în conformitate cu prevederile Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a convocatorului societăţii nr. 202/12.03.2024, în temeiul Ordinului Ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nr. 1071/16.04.2024, cu prezenţa acţionarilor, reprezentând 100% capitalul social, conform ordinii de zi, a adoptat hotărârea nr. 4 publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3035 din data de 20 iunie 2024.

Astfel, acționarii au aprobat achiziţionarea de servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare juridică externă a societăţii Mamaia SA necesare în dosarul penal nr. 309/P/2023, 9499/210/P/2023 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia de Urmărire Penală şi, ulterior, în dosarele penale cu societatea Balcan Expres SRL aflate pe rolul instanţelor de judecată de orice grad.
Totodată, acționarii au amânat, pentru o dată ulterioară, revocarea din funcţie a administratorilor provizorii Buzu Corneliu, Andrei Mihaela şi Dragomir Cristina Gabriela, ca urmare a expirării mandatelor.

Nu în ultimul rând, AGA a amânat, pentru o dată ulterioară, numirea administratorilor provizorii ai Consiliului de Administraţie ai societăţii, pe locurile vacantate, până la data desemnării administratorilor în condiţiile O.U.G nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare, precum și stabilirea şi aprobarea duratei mandatelor administratorilor provizorii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1990, cu modificările şi completările ulterioare, cât şi în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

În cadrul procesului verbal al ședinței din 16 aprilie a.c. s-a menționat abţinerea acționarilor privind stabilirea şi aprobarea indemnizaţiei lunare fixe de care administratorii provizorii urmează să beneficieze și amânarea pentru o dată ulterioară, a împuternicirii persoanei ce urmează să semneze în numele societăţii contractul de mandat, cu administratorii provizorii numiţi.

Pentru toate cele mai sus menționate, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societăţii Mamaia SA l-a împuternicit pe directorul general al societăţii pentru efectuarea formelor de publicitate şi de înregistrare a Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, persoana împuternicită putând delega unei alte persoane, salariată a societăţii, mandatul său cu privire la îndeplinirea formalităţilor menţionate.
 
Despre Mamaia SA
 
Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului, SC Mamaia SA a fost fondată în 1991, are sediul social în Mamaia, municipiul Constanţa, Vila 26, și un capital social subscris de 10539674.8 de lei, integral vărsat.
 
Acționar majoritar este Statul Român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 96.5679851905 %, restul capitalului fiind deținut de o Listă de persoane fizice.
 
Mihaela Andrei (consilier local PNL), Buzu Corneliu, din Buzău, apar ca administratori / membri în consiliul de administrație, Dragomir Cristina-Gabriela, din București, apare ca administrator.
Ursu Carmen este director general.
Filipescu Liliana, din Năvodari, apare ca secretar, iar Bucur Gabriela Liliana, din Constanța, figurează ca împuternicit.
 
Mamaia SA se ocupă de facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată și are mai multe puncte de lucru, unul dintre ele fiind în Mamaia - Zona Castel.
 
În continuare, potrivit Termene.ro, SC Mamaia SA este acționar în Telegondola-Mamaia SRL, din Constanța, și în Turism și Agrement SA, din Jurilovca, Tulcea.
 
Pentru anul 2023, cu 4 angajați, Mamaia SA a declarat o cifră de afaceri netă de 1,890,100 de lei și un profit net de 1,800,247 lei.
Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 16.42%.
 
Despre Balcan Expres SRL
 
SC Balcan Expres SRL apare ca parte vătămată în litigiul cu Mamaia SA pentru care s-a aprobat angajarea de servicii de reprezententare juridică.
 
Potrivit Termene.ro, SC Balcan Expres SRL se ocupă de restaurante, are sediul în Mamaia, județ Constanța, iar asociați și administratori sunt Chespi Tagedin și Craciun Viorel.
 
Chespi Tagedin mai apare, potrivit Termene.ro, în Digital Plast SRL, Consens Company SRL, Falcon Travel SRL, ARC Forte SRL, Diplo Events SRL și în Corsa International & Company SRL și în Corsa International Change Office SRL.
 
Crăciun Viorel apare în Ulpia SA, potrivit Termene.ro.
 
Pentru anul 2023, cu șase angajați, Balcan Expres SRL a declarat o cifră de afaceri netă de 1.144.657 de lei și un profit net de 205.557 de lei.



  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii