Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 27 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizii Selecția de oferte pentru organizarea festivalului „Darurile Mării la Agigea” a fost contestată la CNSC (DOCUMENT)

ro

27 Aug, 2024 17:00 219 Marime text
  • Primăria comunei Agigea, județul Constanța a organizat o procedură de selecție de ofertă care a vizat organizarea festivalului „Darurile Mării la Agigea”, eveniment ajuns la a doua ediție
  • Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 7 august 2024, bugetul fiind de 500.000 lei, fără TVA
  • Achiziția a fost însă contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care pe 21 august 2024 a emis decizia nr.2356/C11/2754 la contestația nr. 29/07.08.2024 depusă de DAY NATIONAL MEDIA SRL
  • Firma cu sediul în Constanța a avansat mai multe solicitări în cadrul contestației, însă a omis să achite cauțiunea
  • Pentru aceste motiv, CNSC i-a respins contestația
  • Decizia este obligatorie și împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate
 


Primăria comunei Agigea, județul Constanța a organizat o procedură de selecție de ofertă care a vizat organizarea festivalului „Darurile Mării la Agigea”, eveniment ajuns la a doua ediție.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 7 august 2024, bugetul fiind de 500.000 lei, fără TVA.

Evenimentul urmează să fie organizat în Parcul Mihai Eminescu din Agigea, de pe strada Nicolae Titulescu.
 
UAT comunei Agigea a încheiat cu MADR prin Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de management pentru POPAM – contractul nr. 764 din 1 februarie 2023 pentru proiectul Organizare Festival „Darurile Mării la Agigea” , finanțat prin POPAM.

În cadrul contractului de finanțare, UAT comuna Agigea a organizat în 2023 prima ediție a festivalului. Conform cererii de finanțare, proiectul are în vedere un orizont de timp de funcționare de 6 ani (un an implementare și cinci ani de monitorizare).
 
Administrația publică locală acoperă costurile necesare organizării anuale a festivalului.
 
Achiziția a fost însă contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care pe 21 august 2024 a emis decizia nr.2356/C11/2754 la contestația nr. 29/07.08.2024 depusă de DAY NATIONAL MEDIA SRL, cu sediul Constanţa, reprezentată legal de Licuta Cătălin Traian, împotriva documentaţiei de atribuire publicată fracţionat în etape în interval 31.07.2024 - 02.08.2024 şi a eratei publicată în data de 06.08.2024, în cadrul procedurii proprii organizată în vederea încheierii contractului de achiziție publică având ca obiect «Servicii de Organizare festival „Darurile Mării la Agigea” - ediţia a 2-a» anunţ de participare publicat în data de 31.07.2024 la adresa: http://promaria- agigea.ro/2024/07/31/anunt-publicitar/, de Primăria Agigea în calitate de autoritate contractantă.

DAY NATIONAL MEDIA SRL a solicitat constatarea limitării artificiale a concurenței prin impunerea unor cerinţe restrictive și disproporţionate, acestea fiind formulate cu încălcarea prevederilor HG 395 / 2016 - art. 31 - alin. (1) - lit. a) si lit. b); suspendarea procedurii până la soluţionarea contestaţiei și anularea sau modificarea documentaţiei de atribuire publicată de autoritatea contractantă în conformitate cu prevederile legale aplicabile, respectiv refacerea acesteia astfel încât orice operator economic interesat să aibă posibilitatea reală de a depune oferta astfel încât procedura de atribuire să fie una cu adevărat competitivă şi nu una pur formală, însă nu a plătit cauțiunea la Consiliu.
Pentru aceste motiv, CNSC i-a respins contestația.

Decizia este obligatorie și împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 
DAY NATIONAL MEDIA SRL

Firma a fost înființată în mai 2023 iar după primele luni de funcționare a raportat o cifră de afaceri de 196,700 lei, profit de  82,845 lei și niciun angajat.

Compania are ca obiect principal de activitate codul CAEN 6391 - Activități ale agențiilor de știri și nu este plătitoare de TVA.
Asociați sunt Cătălin-Traian Licuța și Mihai Emilian Popovici.

Liciuța are calitatea de administrator și mai figurează și în Omega Network Solutions SRL.

Popovici mai apare și în Dream Media Star SRL, WAI Development SRL, Letter Point SRL și Organizational Intelligence SRL.

DAY NATIONAL MEDIA SRL nu figurează cu achiziții directe sau contracte din fonduri publice, potrivit www.termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Material redactat cu informații de pe www.termene.ro.


Citește și:

Ce sumă alocă Primăria comunei Agigea, județul Constanța pentru festivalul „Darurile Mării la Agigea”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii