Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 06 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarația miliardarului Ion Țiriac despre pensia sa - „Mi-e rușine să spun..”

ro

06 Sep, 2024 13:27 222 Marime text




Ion Țiriac, Sursa foto: Facebook/Ion Țiriac

Cel mai bogat român a transmis recent că și-a donat averea fundației care-i poartă numele. Miliardarul Ion Țiriac, la jumătate lunii iunie 2024, avea o avere estimată la 2,1 miliarde de dolari. Acum, omul de afaceri susține că în contul său nu mai există niciun ban.

”Eu, având în vedere că am fost atât de bogat încât nu am avut ce să fac cu banii, i-am dat tot fundației. Iar fundația face bine”, a spus Ion Țiriac, potrivit gsp.ro, citat de știripesurse.ro


Recalcularea pensiilor a avut loc recent, iar Ion Țiriac nu a beneficiat de mărire. Motivul? Nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

”Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă... asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu...", a declarat Ion Țiriac, conform gsp.ro..


Care este cea mai mare pensie din România?

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit, la Prima TV, că cea mai mare pensie în România se ridică la suma de 100.000 de lei lunar, aproximativ 20.000 de euro. Pensia este încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii doar 18 ani. ”Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a explicat ministrul Muncii.

”Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 RON, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul Muncii în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, potrivit news.ro

Citește și:
Medaliații României la Jocurile Olimpice Paris 2024, premiați de Ion Țiriac (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii