Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre cazurile de hărțuire- „Justiția să se exprime și nu politicienii”

ro

31 Jul, 2024 12:30 171 Marime text







 
  • Premierul Marcel Ciolacu a comentat cazurile de hărțuire sexuală de la SNSPA. Ciolacu spune că anchetele SNSPA, Ministerului Educației și Poliției trebuie să facă lumină cu privire la gravitatea acuzațiilor aduse de tinerele studente.

Ciolacu cere ca justiția să se exprime și nu politicienii, potrivit știripesurse.ro

Legat de acuzațiile care i se aduc și sociologului Marius Pieleanu, Ciolacu a fost vehement.

„Ce înseamnă un apropiat al PSD? Nu înțeleg remarca. Nu ați vrea, nu e rolul meu să judec pe cineva, dar haideți să aflăm adevărul. Se vor lua măsurile pe care le impune legea. Ministerul Educației a declanșat anchetele împreună cu SNSPA. Nu putem interveni. Vom interveni administrativ. Există un consiliu al rectorilor. Depinde în ce societate ne dorim să trăim. Eu am trăit în comunism, nu îmi mai doresc acest lucru”, a spus Ciolacu.

Noi abuzuri ale lui Alfred Bulai au fost dezvăluite

Apar noi mărturii legate de abuzurile la care erau supuse studentele SNSPA care îl aveau ca profesor pe Alfred Bulai. Sociologul avea o strategie precisă, căuta să submineze încrederea femeilor în ele însele și să le devalorizeze încât să poate deveni ușor de abuzat.

O fostă studentă spune că Bulai era de părere că femeile expiră la 24 de ani

Elena Trifan, fostă studentă: „Erau destul de multe discuții legate de dinamica de gen, replici și încerca să mereu să aibă aceste comentarii. Îmi amintesc și un proces de la un examen în care a discutat despre sâni care sunt un simbol de status. Erau comentarii care nu-și aveau locul într-un mediu educațional din partea unui profesor, în orice context s-ar găsi, indiferent de vârstă, dar mai ales faptul că discutăm de tinere studente, de cât aveam 19-20 de ani. Îmi spunea că femeile la 24 de ani sunt expirate şi că trebuie să te gândeşti ce vrei să faci, că ar trebui să faci copii, că femeile sigur vor să facă copii.
Am avut probleme cu încrederea în mine şi am mers la terapie şi la psihiatru pentru un diagnostic şi am făcut un an de terapie doar discutând despre viaţa mea profesională şi despre încrederea mea în mine”.
 
Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la SNSPA, instituție de la care oricum vrea să se pensioneze după scandalul sexual.

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului instituţiei de învăţământ superior, Remus Pricopie, după analiza în Consiliul de Administraţie al universităţii, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

„Marţi, 30 iulie 2024, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după analiză în Consiliul de Administraţie al universităţii, în conformitate cu art. 109, alin. (4) din Carta SNSPA, suspendarea prof. univ. dr. Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA", au informat reprezentanţii SNSPA într-un comunicat remis presei.

Citește și
Decizie a Senatului SNSPA Prof. univ. dr. Alfred Bulai suspendat de la activitățile didactice și din toate funcțiile pe care le ocupă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii