Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarațiile premierului Ciolacu la începutul ședinței de Guvern din 2 octombrie 2024

ro

02 Oct, 2024 11:55 183 Marime text

Marcel CIolacu, Sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

 
Astăzi, 2 octombrie 2024, a avut loc ședința de Guvern în cadrul căreia Premierul Marcel Ciolacu a declarat următoarele:
 

Pentru a ajuta peste 230.000 de mii de fermieri ale căror culturi au fost afectate de secetă, efortul financiar este de 2 miliarde de lei. În plus, sprijinim peste 17.000 de fermieri pentru reducerea costurilor pentru motorina folosită în agricultură în valoare de 190 milioane de lei.
 
Continuăm să finanțăm investițiile în comunitățile locale și alocăm aproape 2 miliarde pentru proiectele din PNDL și Programul „Anghel Saligny” Aprobam 540 milioane  ca sa achităm lucrările la proiectele finanțate prin PNRR și Programul Național de Contrstucții primește 300 de milioane de lei pentru plata lucrărilor deja efectuate, a precizat Marcel Ciolacu.

 
Premierul Ciolacu a menționat că susține comunitățile locale și prin asigurarea finanțării cheltuielilor cu serviciile sociale, 560 milioane de lei merg către consiliile județene si consiliile locale din București.
 

Aprobăm astăzi și peste 5,2 miliarde de lei ca să continuăm ritmul investițiilor în șantierele Autostrada Moldovei - Autostrada Transilvaniei și Centura București.
Cu asemenea lucrări trebuie să ajungem și în infrastructura Educației.
Este clar că este nevoie de cămine noi și modern, mai completează sursa citată.

 
În cadrul ședinței s-a mai discutat și despre accesare Fondului European de Solidaritate ca să acoperim pagubele produse de inundațiile din septembrie. Trebuie să transmitem la timp cererea de asistență financiară Comisieu Europene, fiindcă avem deja alocați 1,5 miliarde de euro.

Evaluarea pagubelor este esențială și cer tuturor autorităților implicate să finalizeze rapid centralizarea datelor. Vreau sa avem săptămânal o informare ca să ne încadrăm în termenul de 1 noiembrie, mai transmite Ciolacu.

 

S-a mai aprobat astăzi sprijinirea achiziționării de către Biserica Ortodoxă Română a două imobile în Franța și Italia.

„Impobilul din Paris va fi transformat într-o școală românească si va contribui la păstrarea identității spirituale, cultural și lingvistice a românilor din Franța. Cel din Roma va găzdui un Centru Social Rezidențial pentru mamele și copiii care vin la tratament la Spitalul Pediatric Bambino Gesu.”, a încheiat sursa citată.

 


Citește și:
 
Ședință de Guvern, miercuri, 02 octombrie. Un proiect vizează ISU Dobrogea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii