Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:09 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decorarea salatei de boeuf. Trucuri și sfaturi pentru o prezentare de neuitat

ro

23 Dec, 2023 13:18 1208 Marime text
  foto: wikipedia.org
Salata de boeuf este un preparat tradițional românesc, asociat adesea cu mesele festive, în special cele de Crăciun și Revelion.

Iată cum poți orna salata de boeuf, împreună cu câteva detalii despre acest fel de mâncare: 

Decorul de Ouă: Pune un strat subțire de maioneză peste salata de boeuf și nivelează-l. Decorează cu fâșii subțiri de albuș și gălbenuș de ou fiert.
Castraveți Murați: Adaugă bucăți de castraveți murați pe marginea salatei sau în centru pentru un aspect atrăgător.
Verdeață: Pentru un plus de prospețime, poți adăuga frunze de pătrunjel sau alte verdeață proaspătă.
Roșii și Ardei: Decorarea cu roșii cherry tăiate în jumătate sau cu fâșii subțiri de ardei colorați poate adăuga un element vizual plăcut.
Forma și Prezentarea: Poți folosi un inel de copt pentru a da salatei o formă frumoasă și apoi să îl înlături pentru a arăta straturile colorate.

Salata de boeuf este o mâncare populară în România asemănătoare cu salata Olivier. Este adesea servită ca felul întâi în ocazii festive sau ca "entrée". Salata de boeuf cuprinde morcovi, mazăre, fasole verde, cartofi, carne de vită cu toate fierte, precum castraveți murați și, unde este nevoie, tăiate în cubulețe, fiind legate cu maioneză. Se ornează cu maioneză, măsline negre (opționale), mărar, castraveți si gogoșari murați.

Salata originală a fost pentru prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier sub denumirea franceză de salade de gibier la restaurantul Ermitaj (Эрмитаж), unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova. Rețeta originală a fost păstrată secretă și s-a pierdut în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile. Se știe doar că rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat, raci și mazăre.


După 1905 numeroși bucătari din tot estul Europei au inventat rețete asemănătoare, dar înlocuind ingredientele originale cu altele mai ieftine precum carnea de pui sau de vită (în franceză boeuf însemnând „vită”).

Aceste variante de salate, cu diverse nume, au devenit un fel de mâncare foarte comun în diferite țări precum Rusia, Ucraina, Polonia sau România, schimbându-și rețeta în funcție de alimentele folosite în gastronomia regională.Salată de boeuf, porție

Salata de boeuf românească actuală, numită din ce în ce mai frecvent salată „Boeuf”, este formată din mazăre, morcovi, cartofi și carne sau organe (ex. inimă de vită) fierte și apoi tăiate cubulețe, la care se adaugă castraveți murați si/sau gogoșari murati tăiați cubulețe. Această compoziție se înglobează apoi în maioneză și se ornează.


Citește și:


Oferta de cozonaci din perioada Crăciunului se apropie de 7,5 milioane! Situația cererilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii