Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 08 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Defender Octa Noul maestru al performanțelor extreme atât pe șosea, cât și pe teren accidentat (GALERIE FOTO)

ro

08 Jul, 2024 09:29 233 Marime text
  Cel mai puternic și mai fiabil model din familia Defender duce luxul și capabilitățile de înaltă performanță la următorul nivel
 
  • Erou de înaltă performanță: Noul Defender OCTA este cel mai dinamic Defender creat vreodată, cu capabilități și performanțe de neegalat atât pe șosea, cât și pe teren accidentat.
  • Luxos, dar și robust: La fel ca un diamant, Noul Defender OCTA este o combinație rară de robustețe extremă și lux – numele său este inspirat de cel mai dur și mai dorit mineral de pe pământ.
  • Prezență de neegalat: Ținuta sa de drum impunătoare și noul design îndrăzneț au scos în evidență modelul Defender OCTA, în timp ce noua semnătură grafică aduce un omagiu calităților sale similare diamantului.
  • Performanță definitorie: Cel mai puternic Defender de până acum este echipat cu un motor V8 mild-hybrid Twin Turbo de 4,4 litri, care dezvoltă 635 CP și un cuplu de până la 750 Nm1, cu accelerație de la 0 km/h la 100km/h în doar 4 secunde.
  • Suspensie inteligentă: Suspensia 6D Dynamics asigură controlul mișcărilor de tangaj și ruliu, iar componentele șasiului complet reproiectate conferă performanțe revoluționare pe o gamă largă de suprafețe și condiții.
  • Moduri dedicate: Modul OCTA, complet nou – primul mod off-road axat pe performanță echipând un Defender – oferă toate capabilitățile off-road, plus frâna anti-blocare dedicată și funcția Launch Control.
  • Premiere în construcția noului Defender: noile scaune performante dispun de tehnologia Body and Soul care transpun ocupanții scaunelor din față în experiența unică a fiecărei călătorii, finisaje cu materiale și culori noi, extrem de durabile.
  • Specificație exclusivă: Noul Defender OCTA – Prima ediție are specificații predefinite pentru primul an de producție, cu opțiuni exclusive noi de vopsea și detalii interioare Chopped Carbon.
  • Debut dinamic: Noul Defender OCTA își va face premiera mondială publică și debutul dinamic la Goodwood Festival of Speed (11-14 iulie).
  • În curând: Comenzile pentru acest model vor putea fi preluate începând cu 31 iulie, după finalizarea evenimentelor globale Defender Elements. Aflați mai multe pe www.landrover.ro/defender.
București – 3 iulie 2024 - un nou erou pentru primul brand britanic de aventură Defender: Defender OCTA. Cel mai robust, mai capabil și mai luxos model din gama 4x4 duce abilitățile Defender 110 la un nivel de neegalat.
Alimentat de un motor V8 mild-hybrid Twin Turbo de 4,4 litri, modelul OCTA este cel mai extrem și mai puternic Defender de până acum, cu 635 CP și un cuplu de până la 750 Nm 1, care ajunge de la 0 km/h -100 km/h în 4,0 secunde. Componentele semnificativ îmbunătățite ale șasiului cu tehnologii inovatoare, inclusiv suspensia 6D Dynamics, asigură capabilitățile sale dinamice de neoprit.
Exteriorul este mai îndrăzneț și mai robust ca niciodată, cu un caracter distinct. Garda la sol este ridicată, ținuta de drum este acum mai lată, iar pasajele roților sunt extinse pentru o prezență infailibilă. Barele de protecție reproiectate oferă unghiuri de atac și de degajare îmbunătățite, în timp ce protecția robustă din partea inferioară a caroseriei oferă șoferilor încrederea de a explora în voie orice teren accidentat. Și, de asemenea, va intra în apă mai adânc decât orice alt Defender produs înaintea sa – până la cota de un metru.
Mark Cameron, Managing Director, Defender, a declarat: „Cu Noul Defender OCTA am reușit să valorificăm întregul potențial al modelului Defender. Este însăși definiția capabilităților extinse și o dovadă a ceea ce putem realiza utilizând cele mai bune tehnologii și talente din cadrul diviziei noastre de inginerie. Cu motorul său puternic V8, tehnologia revoluționară a suspensiei 6D Dynamics, finisajele rafinate și detaliile unice, este un model rar, incredibil de robust și inevitabil de dorit.”
 
Numele Noului Defender OCTA este derivat din cel mai dur și mai dorit mineral de pe pământ – diamantul – și din forma octaedrică care îi conferă aspectul distinctiv și durabilitatea. Această formă a inspirat, de asemenea, și noua semnătură grafică, care îl prezintă ca fiind modelul de referință al brand-ului Defender – puternic și rezistent, dar totuși spectaculos, rar și dorit.
 
Fiecare Defender OCTA este personalizat cu siglă reprezentând un diamant într-un cerc, inclusiv fiecare panou Signature Graphic va avea un diamant negru lucios într-un disc de titan prelucrat și sablat.

Îmbinarea dintre lux și robustețe este reprezentată de Defender OCTA Edition One care este disponibil în primul an de producție. Acesta are o specificație predefinită, finisare într-o nouă vopsea exclusivă Faroe Green, cu un interior fără cusături din poliuretan UltrafabricsTM de culoare kaki și abanos, detalii noi din fibră de carbon Chopped Carbon și jante din aliaj forjat de 20 de inch, cu o gamă de anvelope all-terrain sau opțional, cu anvelope special dezvoltate Advanced All-Terrain2.
 

Performanță de neegalat  

Noul Defender OCTA aduce performanțe nemaiîntâlnite pentru Defender. Alimentat de un motor V8 mild-hybrid Twin Turbo de 4,4 litri, de 635 CP, cuplat la o transmisie automată cu opt trepte, cu reductor, este cel mai puternic și mai extrem Defender de până acum. Noul Defender OCTA poate atinge până la 250 km/h atunci când este echipat cu jante din aliaj de 22 de inch și anvelope pentru toate anotimpurile.
 
Cu un cuplu de 750 Nm 1 (până la 800 Nm cu modul Dynamic Launch) și reglat pentru a se potrivi cu performanța remarcabilă a vehiculului pe toate tipurile de teren, noul Defender OCTA este capabil să accelereze de 0 km/h la 100 km/h în 4,0 secunde, în timp ce cuplul de vârf este atins de la doar 1.800 rpm până la aproape 6.000 rpm, pentru o manevrabilitate excepțională.
 

Capabilități și durabilitate incredibile

Capabilitățile dinamice ale noului Defender OCTA depășesc tot ceea ce a realizat orice model Defender anterior, odată cu introducerea suspensiei 6D Dynamics interconectată hidraulic pentru prima dată pe un Defender, alături de modificări extinse de hardware și geometrie. În mod unic, este conceput pentru a fi la fel de distractiv de condus pe șosea, precum și pe teren accidentat, fără compromisuri.
 
Defender OCTA este cu 28 mm mai înalt și are o ținută de drum mai lată cu 68 mm, pentru o gardă superioară la sol și stabilitate. Pentru a asigura fiabilitate și un control de neegalat pe orice teren, atât cu articulația maximă a roților off-road, cât și cu ruliul redus pe șosea, componentele de suspensie revizuite includ brațe mai lungi și mai dure și amortizoare active unice cu acumulatori separați. Dispune, de asemenea, de discuri de frână față de 400 mm îmbunătățite cu etriere Brembo și cel mai rapid raport de direcție al oricărui Defender până în prezent, pentru răspunsuri imediate, precise.
 
Un program de testare și dezvoltare personalizat, cu peste 13.960 de teste suplimentare, incluzând atât durabilitatea off-road la viteza mare, precum și durabilitatea pe șosea la viteză mare, a trebuit să fie creat pentru Defender OCTA, deoarece echipa a abordat domenii de capabilitate și robustețe care nu au mai fost explorate până acum.
 
Jamal Hameedi, Director SVO, JLR, a declarat: „Experții noștri au realizat imposibilul cu Defender OCTA, lucrând neobosit în ultimii trei ani pentru a crea cel mai capabil Defender realizat vreodată – indiferent de suprafața pe care este utilizat. Aceștia au folosit componente reproiectate în întregul vehicul pentru a se asigura că Defender OCTA este partenerul perfect pentru aventuri epice oriunde pe planetă.”
 
O rețea avansată de amortizoare semi-active continuu interconectate hidraulic elimină practic mișcările de tangaj și ruliu ale caroseriei pe șosea, sistemul 6D Dynamics contribuind, de asemenea, la un confort și un rafinament fără precedent pentru Defender.
 
Pe teren accidentat, 6D Dynamics permite o articulație mai mare a roților și va aborda obstacole și mai provocatoare, ceea ce le permite clienților să își poată duce aventurile și mai departe, în condiții excelente de confort.
 
Capabilitățile complete ale noului Defender OCTA – care poate detecta automat suprafața pe care este condus și își poate optimiza setările dinamice în consecință – sunt posibile prin modurile sale de conducere îmbunătățite. În plus față de modul Comfort implicit, modul Dynamic oferă o experiență pe șosea orientată spre performanță, reglând setările de direcție, accelerație și suspensie ale vehiculului printr-o singură apăsare a butonului cu sigla transparentă de pe volan.
 
O apăsare lungă a aceluiași buton accesează Modul OCTA, primul mod de conducere off-road dedicat Defender, cu accent pe performanță. Acest lucru a fost dezvoltat special pentru a asigura controlul suprem și a oferi încredere  șoferului. Modul OCTA activează, de asemenea, setarea Off-Road Launch pentru o accelerare optimă pe suprafețe alunecoase. Și, atunci când este combinat cu cele mai joase setări de control al tracțiunii (TracDSC sau DSC off), acesta activează, de asemenea, o calibrare unică a ABS-ului pe teren accidentat pentru a asigura o performanță optimă de frânare și pe suprafețe alunecoase.
 
Pentru manevre off-road mai tehnice, rămân la îndemâna șoferului pentru toată gama Defender, modurile Terrain Response cu calibrări specifice pentru nisip, noroi și denivelări, zăpadă, pietriș și iarbă și pentru modul Rock Crawl–însoțit de asistență cum ar fi ClearSight Ground View3, ceea ce face în mod eficient capota transparentă pentru o vizibilitate și siguranță îmbunătățită pe drumuri dificile, necunoscute.
 
 

Exterior care emană încredere

Prezența impunătoare a lui Defender și concentrarea pe toate tipurile de teren, îi conferă o atitudine mai îndrăzneață lui Defender OCTA. Acesta dispune de anvelope cu diametrul de 33 de inch, cele mai mari montate vreodată pe un Defender de producție, inclusiv anvelope Goodyear Advanced All-Terrain1 dezvoltate special pentru modelul OCTA. Acest lucru a necesitat pasaje extinse ale roților, care completează caroseria frontală optimizată pentru off-road cu modele unice ale grilei care permit un flux de aer mai mare, o nouă bară de protecție spate care încorporează un sistem de evacuare activă cu patru ieșiri, o protecție robustă a părții inferioare a caroseriei, inclusiv un fronton din aliaj de aluminiu sub scut cu finisaj de grafit și ochiuri de tractare față și spate expuse, finisate cu bronz fosfor.
 
Paleta de culori Defender OCTA include două noi finisaje metalice premium exclusive: Petra Copper și Faroe Green, alături de Carpathian Grey și Charente Grey, în timp ce toate modelele Defender OCTA au un acoperiș contrastant și hayon în culoarea negru lucios Narvik. Clienții își pot personaliza în continuare vehiculul cu folie de protecție mată opțională, pentru o protecție suplimentară a suprafeței în medii dure, adăugând, de asemenea, un aspect rafinat care complimentează silueta sa distinctivă și suprafața rafinată.
 
Faroe Green este disponibil exclusiv pe Defender OCTA Edition One, la fel ca și detaliile din fibră de carbon Chopped Carbon. Acest finisaj extrem de distinctiv, care include materii prime reciclate, este prezent in denumirea Defender de pe capotă, pe rama orificiilor de aerisire de pe aripa și capota, spatele scaunelor față și consola centrală.

Interior captivant

 
În interior, combinațiile inedite scot Noul Defender OCTA în evidență. Sunt disponibile două opțiuni extrem de rezistente din material poliuretan UltrafabricsTM  – cu 30% mai ușoare decât pielea tradițională. Acest finisaj al scaunului este standard pe Defender OCT Edition One, în ton duo Kaki și Abanos, cu un material textil tricotat și un finisaj minimalist, fără cusături.
 
Pentru Defender OCTA, interiorul standard este din piele semi-anilină Burnt Sienna, în combinație cu textil KvadratTM în culoarea abanosului. Alternativ, orice Defender OCTA poate fi echipat cu material poliuretan UltrafabricsTM în culorile Light Cloud și Lunar sau piele semi-anilină Ebony.
 
Defender OCTA este echipat în partea din față cu scaune Performance complet noi, cu o susținere laterală îmbunătățită și tetiere integrate. Asocierea strânsă a lui Defender cu muzica este adusă în prim-plan cu tehnologia audio imersivă Body and Soul disponibilă pentru prima dată pe Defender.
 
Scaunele Body and Solul au fost dezvoltate în colaborare cu experții din industria muzicală SUBPAC și Universitatea Coventry, permițând șoferului și pasagerului din față să simtă și să audă muzica. Șase programe de wellness sunt, de asemenea, disponibile pentru a contribui la relaxarea ocupanților sau pentru a ajuta la îmbunătățirea răspunsurilor cognitive în mișcare, în funcție de preferințele acestora.
 
Defender OCTA va putea fi comandat începand cu 31 iulie 2024. Noul erou de înaltă performanță, pentru toate tipurile de teren, își va face debutul public și dinamic la Goodwood Festival of Speed din 2024, în perioada 11–14 iulie.
 
 
Despre Defender

Defender acceptă provocări imposibile. Fiecare membru al familiei Defender este proiectat cu atenție, extrem de apreciat și foarte rezistent. Defender este eroul modern care respectă trecutul, dar în același timp anticipează viitorul.
 
Disponibil în versiunile de caroserie 90, 110 și 130, cu până la opt locuri, fiecare model Defender are un farmec aparte.
 
Ca parte a viziunii noastre asupra luxului modern, Defender 110 este disponibil în varianta PHEV.
 
Defender Hard Top este disponibil, cu variantele de caroserie 90 și 110, care se adresează profesioniștilor.
 
Un simbol al libertății încă din 1948, Defender sprijină activitatea umanitară și de conservare a naturii, alături de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și de organizația Tusk Trust.
 
Marca Defender reprezintă în același timp moștenirea Land Rover – o marcă de încredere care înseamnă 75 de ani de experiență în tehnologie și capabilități de excepție în teren accidentat.
 
Defender este proiectat și fabricat în Marea Britanie și distribuit în 121 de țări. Face parte din gama de mărci JLR (Jaguar Land Rover), alături de Range Rover, Discovery și Jaguar.
 

JLR caută în permanență modalități de îmbunătățire a specificațiilor, designului și producției vehiculelor, pieselor și accesoriilor, iar acestea se pot modifica frecvent. Deși depunem toate eforturile pentru a realiza documentație actualizată, acest document nu trebuie considerat un ghid exact privind specificațiile sau disponibilitatea actuală și nu constituie o ofertă de vânzare a unui anumit vehicul, piesă sau accesoriu. Toate valorile prezentate reprezintă estimările producătorului.

1800Nm cu Dynamic Launch Mode. 750 Nm certificat.
2Anvelopa avansată pentru toate tipurile de teren este dependentă de piață
3 ClearSight GroundView depinde de camera 360 Surround. Imaginea nu este live. Verificați împrejurimile pentru siguranță. Dotare opțională. Sub rezerva reglementărilor locale. Oglinda retrovizoare interioară ClearSight - Dacă utilizatorii bifocali sau varifocali nu pot regla cu ușurință focalizarea pe imaginea retrovizoare digitală ClearSight, aceștia pot reveni în modul oglindă retrovizoare în orice moment. 

Site media: www.media.landrover.com
Website: www.landrover.ro/
 
Rețele sociale:
Facebook: www.facebook.com/LandRoverRomania
Instagram: www.instagram.com/landroverromania/
 
 
Exclusiv Auto – dealer autorizat Land Rover in Constanta
Str. Intrarea Mangaliei nr 78A, jud Constanta
Tel: 0241.54.54.77 | Email: vanzari.jlr@exclusivauto.ro
https://www.landrover.ro/retailers/exclusiv-auto
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii