Degustare de vinuri vechi la Murfatlar Romania
Degustare de vinuri vechi la Murfatlar Romania
10 Jun, 2004 00:00
ZIUA de Constanta
2732
Marime text
Peste 80 de degustatori profesionisti de vin, sositi de la principalele crame romanesti, s-au delectat cu cele mai bune creatii de vin din podgoriile Murfatlar * Programul a inclus vizitarea Complexului Murfatlar Romania, de la locul de zdrobire a strugurilor pana la cramele in care vinul este tinut spre invechire
In perioada 4-6 iunie, Murfatlar Romania a gazduit intalnirea trimestriala a Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR). In cadrul intalnirii, degustatorii au discutat pe marginea unor soiuri de vinuri ale podgoriilor Murfatlar, produse de Murfatlar Romania, Fruvimed Medgidia si Vinex Murfatlar Cernavoda. Evenimentul a fost prilejul intalnirii a peste 80 de degustatori profesionisti de vin, sositi de la principalele crame romanesti, pentru a discuta despre cele mai reprezentative creatii de vin din podgoriile Murfatlar. Invitatii au degustat 18 probe de vin alb si 11 probe de vin rosu. Cele mai vechi vinuri propuse pentru degustare au fost un Pinot Gris din 1990, produs de Fruvimed Medgidia si Lacrima lui Ovidiu, un vin licoros de 12 ani de la Murfatlar Romania. Surpriza degustarii au constituit-o patru vinuri vechi, de colectie, productie proprie a gazdei: Pinot Gris 1959, Muscat Ottonel 1971, Merlot 1967 si Cabernet Sauvignon 1965. Programul a inclus vizitarea Complexului Murfatlar Romania, de la locul de zdrobire a strugurilor pana la cramele in care vinul este tinut spre invechire. Degustatorii au vizitat si cea mai noua achizitie a centrului viticol de la Murfatlar, vita de Feteasca Neagra."Cred ca intalnirea ADAR de la Murfatlar a fost un succes, mai ales prin complexitatea si calitatea vinurilor alese pentru degustare", a declarat Viorel Stoian, presedintele de onoare al ADAR. La randul sau, Viorel Potirniche, directorul Murfatlar Romania, a afirmat: "Pentru Murfatlar Romania a fost o mandrie sa gazduiasca vizita celor mai importanti degustatori profesionisti de vinuri. Situatia de la Murfatlar s-a schimbat foarte mult in ultimii trei ani, de cand compania a fost preluata de la stat. Cred ca acesta este cel mai potrivit moment in care sa aratam intregii industrii progresele pe care le-am facut in ceea ce priveste tehnologia de lucru si calitatea vinurilor produse sub numele Murfatlar".Recunoastere internationala
Membrii ADAR participa la intalnirile trimestriale in diferite podgorii ale tarii, unde degusta vinurile din podgoria respectiva, comparativ cu aceleasi soiuri cultivate in alte zone. Scopul intalnirilor este ca membrii asociatiei sa isi creeze o imagine unitara asupra caracteristicilor vinurilor si sa inteleaga deosebirile care le diferentiaza si cauzele acestora. Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR) a luat fiinta in anul 1994 ca asociatie profesionala non-profit. Scopul asociatiei este de a forma si mentine un grup de specialisti competenti, capabili sa faca parte din juriile concursurilor nationale si internationale si sa asigure o buna educatie privind cultura vinului. In prezent, asociatia numara aproape 150 de membri in intreaga tara. Murfatlar Romania este cel mai important producator si exportator de vinuri imbuteliate din tara. Compania produce 20 de milioane de sticle de vin anual, dintre care 70% sunt albe si 30% vinuri rosii. Vinurile de la Murfatlar sunt grupate in sase game sortimentale: Sec de Murfatlar, Premiat, Vinoteca, Rai de Murfatlar, 3 Hectare si Ferma Noua. In ultimii ani, Murfatlar Romania a castigat numeroase medalii de aur si argint la competitiile internationale de profil.Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii