Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:01 29 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delarvizare și dezinsecție la Constanța. Se acționează în zona lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie

ro

26 Jun, 2024 12:37 370 Marime text
foto: Primăria Constanța
Având în vedere că malul apei este locul propice pentru înmulțirea insectelor, Primăria Constanța a reluat de ieri și acțiunile de delarvizare pe lângă cele de dezinsecție.

Astfel, zilele acestea se acționează de jur împrejurul lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie pentru delarvizare. În paralel, în tot municipiul Constanța și stațiunea Mamaia continuă acțiunile de dezinsecție.

Substanța folosită pentru delarvizare – VectoBac WG - este avizată de Ministerul Sănătății și poate fi aplicată pe orice suprafaţă de apă unde ţânţarii se înmulţesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de ţânţari, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial. 

VectoBac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, precum şi de plante. Produsul poate fi utilizat și în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, păsări sau faună sălbatică.

De asemenea, pentru dezinsecție, substanța folosită este PERME+, avizată de Ministerul Sănătății.

Toate aceste acțiuni derulate de municipalitate au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.- mai punctează sursa citată. 




Citește și:

Primăria Constanța solicită acord de mediu pentru amenajarea sistemului de irigații în Parcul Tăbăcărie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii