Delegarea activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța, o licitație de aproape 130 de milioane de lei, atacată la CNSC
Delegarea activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța,
12 Sep, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
1821
Marime text
- Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 1813/C9/1868 la contestația nr. 266/01.08.2022, depusă de Iridex Group Salubrizare SRL, cu sediul în București
- Este vizată procedura de licitație deschisă, organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect „Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța”, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Dobrogea”
- Cererea de suspendare a licitației formulată de Iridex Group Salubrizare SRL a fost respinsă, ca nefondată,
- În schimb, CNSC a admis, în parte, contestația formulată de Iridex Group Salubrizare SRL și obligă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea la modificarea/completarea documentației de atribuire, în termen de 20 zile de la primirea deciziei
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a adoptat decizia nr. 1813/C9/1868 la contestația nr. 266/01.08.2022, depusă de Iridex Group Salubrizare SRL, cu sediul în București, privind procedura de licitație deschisă, organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect „Delegarea gestiunii activităților de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale în județul Constanța”, organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Dobrogea”, în calitate de autoritate contractantă, cu sediul în Constanța.
Contestatarul a solicitat, în principal, obligarea autorității contractante la luarea măsurilor de remediere necesare, în conformitate cu cele ce vor fi precizate în decizia Consiliului și în subsidiar, obligarea autorității contractante ca, în măsura în care se constată că nu pot fi dispuse măsuri de remediere care să permită continuarea legală a procedurii de atribuire, să procedeze la anularea procedurii de atribuire dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de Legea nr. 100/2016 în acest sens și suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea pe fond a contestației.
Cererea de suspendare formulată de Iridex Group Salubrizare SRL a fost respinsă, ca nefondată, prin încheierea nr. 2048/C9/1868/ 05.08.2022.
Cu toate acestea, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis, în parte, contestația formulată de Iridex Group Salubrizare SRL, în contradictoriu cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, și obligă autoritatea contractantă la modificarea/completarea documentației de atribuire, cu respectarea celor din motivare și a dispozițiilor legale aplicabile, în termen de 20 zile de la primirea deciziei.
În cadrul aceluiași termen, modificările/completările efectuate vor fi aduse la cunoștința operatorilor economici prin publicarea lor în SEAP.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.
Împotriva deciziei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părţile cauzei, respectiv de la data luării la cunoştinţă de către alte persoane vătămate, conform art. 29 din Legea nr. 101/2016.
Context:
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” (ADI Dobrogea) a lansat licitația publică deschisă privind delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din Județul Constanța, în conformitate cu Proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Constanța.
Obiectul contractului de delegare a gestiunii constă în dreptul și obligația operatorului de a presta serviciul de salubrizare, potrivit obiectivelor și standardelor de calitate stabilite de ADI Dobrogea prin Documentația de atribuire, respectiv activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din județul Constanța, inclusiv a celor cinci fracții colectate separat: hârtie-carton, plastic-metal, sticlă, rezidual și biodegradabil.
Procedura de licitație este împărțită pe trei loturi, aferente celor trei zone de colectare din județul Constanța:
Zona 1: Municipiul Constanța, orașele Murfatlar și Ovidiu, comunele: Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteau,Târgușor, Valu lui Traian, Săcele, Corbu;
Zona2 : Orașele Negru Vodă, Techirghiol și Eforie, comunele: Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Cumpăna, Mereni, Pecineaga, Topraisar, Tuzla;
Zona 3: Municipiul Medgidia, orașul Hârșova, comunele: Adamclisi, Aliman, Băneasa, Castelu, Ciocârlia, Cobadin, Cuza-Vodă, Ciobanu, Crucea, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mircea-Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Oltina, Peștera, Pantelimon, Rasova, Saligny, Siliștea, Tortoman, Topalu, Vulturu.
Valoarea totală estimată a contractelor este de 129.142.856 lei.
Durata contractelor este de 5 ani.
Data limită de depunere a ofertelor a fost 05.09.2022, ora 12.00.
Potrivit portalului Asociației, președintele acesteia este Victor-Gheorghe Manea, consilier al președintelui CJC, Mihai Lupu.
Consiliul director este format din: viceprimar Medgidia - Niculae Păun, primar Constanța - Vergil Chițac, primar Eforie Robert Nicolae Șerban și Ionela-Marilena Zota - Valu lui Traian.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Lotul 7 al licitației de delegare a transportului de călători în județul Constanța a fost contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii