Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
01:46 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegatie din Italia, la Sanatoriul Balnear Techirghiol

ro

24 Aug, 2009 02:31 4564 Marime text

techirghiol.jpgUn grup de oficiali din Acqui Terme, oraş care, sâmbătă, s-a înfrăţit cu localitatea Techirghiol, a vizitat Sanatoriul Balnear şi de Recuperare.

Evenimentul a avut loc cu prilejul sărbătoririi „Zilelor oraşului Techirghiol". Momentul festiv, în cadrul căruia a avut loc înfrăţirea româno-italiană, a fost urmat de un tur al bazei de tratament a sanatoriului, una dintre cele mai moderne din ţară. După o amplă prezentare a legendei care povesteşte cum a fost construită localitatea de pe malul lacului cu apă sărată şi nămol sapropelic cu efecte curative, membrii delegaţiei au făcut un tur al sanatoriului. Aceştia au fost ghidaţi de medicii şi specialiştii unităţii balneare şi au primit informaţii despre compartimente, sisteme de cazare şi proceduri de realizare a unor metode de tratament. Alături de ei s-a aflat primarul oraşului Techirghiol, Adrian Stan, şi directorul Sanatoriului Balnear, Indiran Logofătu. „Am profitat de prezenţa acestor delegaţii la festivitatea de înfrăţire a oraşelor, şi cum staţiunea Techirghiol oferă condiţii naturale deosebite, oaspeţii noştri au astăzi (n.r. sâmbătă) posibilitatea de a vizita baza noastră de tratament, de altfel cea mai modernă bază fizioterapeutică de la noi din ţară", a declarat şefa unităţii medicale. Iniţiativa de a-i invita pe oficialii din Acqui Terme să facă o vizită a bazei de tratament şi să afle detalii despre efectele miraculoase ale nămolului de la Techirghiol a fost salutată de oaspeţii italieni.

La Techirghiol a mai fost prezentă o delegaţie din Tekirdag, Turcia, cu care oraşul constănţean este, de asemenea, înfrăţit.

Legenda oraşului Techirghiol, care le este prezentată turiştilor care vin să-şi vindece afecţiunile reumatice la sanatoriu, spune că un bătrân turc, olog şi orb a ajuns o dată cu măgarul său pe malul acestui lac, unde s-a împotmolit în noroiul mirositor, din care s-a chinuit să iasă ore în şir. Însă atunci când a reuşit, a realizat că şi-a recăpătat vederea şi că se poate din nou ţine pe picioare. De asemenea, se spune că şi plăgile de pe spatele măgarului s-au vindecat. La aflarea acestei veşti, oamenii au început să vină cu sutele pentru a se vindeca, iar oraşul poartă de la acestă întâmplare numele bătrânului turc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii