Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

ro

16 May, 2024 18:38 537 Marime text

Sursa foto: Primăria Constanța




 
  • Viceprimarul municipiului Constanța,  Ionuț Rusu, a primit astăzi vizita  Excelenței Sale Brendan Ward, Ambasadorul Irlandei în România, alături de Raluca Curelea, președinte RIBA (Romania Ireland Business Association) și Alexandru Aionițoaei, manager pentru România al agenției Enterprise Ireland.

Aflat la început de mandat diplomatic,  ambasadorul s-a arătat interesat de dezvoltarea legăturilor economice dintre firme irlandeze și constănțene, organizând în acest sens un eveniment de interconectare cu mediul de afaceri local. Scopul oaspeților este să înțeleagă cultura locală și să construiască oportunități de colaborare în diferite domenii, de la comerț, agricultură și activități portuare, la educație și cultură.

În cadrul întâlnirii, viceprimarul Constanței a transmis oaspeților întreaga sa deschidere de a susține atragerea unor investiții irlandeze la Constanța, deoarece orașul are nevoie de investiții străine, în special în parcuri industriale. S-a discutat despre universitățile din municipiu care pregătesc foarte bine absolvenții în multiple domenii și care pot fi forța de muncă necesară pentru afacerile irlandeze, dar și despre încurajarea învățământului dual, un proiect important al municipalității, alături de partenerii săi instituționali.

De asemenea, Ionuț Rusu a vorbit despre numeroasele investiții care se realizează în Constanța, atât în infrastructură și mobilitate urbană, cât și în ceea ce privește transformarea Constanței într-un oraș mai verde pentru locuitorii ei.

Oaspeții au fost invitați să profite de multitudinea de evenimente organizate în perioada 17-21 mai 2024, cu ocazia Zilelor Constanței.
 
 
 
 
Citește și
Primăria ConstanțaTeatru, concerte, recitaluri, spectacole de operă și jazz la Zilele Orașului 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii