Delicatese din Delta Dunării Una dintre cele mai interesante experiențe pe care le poate trăi un turist în acest sezon estival (galerie foto)
Delicatese din Delta Dunării: Una dintre cele mai interesante experiențe pe care le poate trăi un turist în
17 Jul, 2021 18:43
ZIUA de Constanta
2462
Marime text
- Turismul gastronomic atrage din ce în ce mai mulți vizitatori interesați, iar Delta Dunării are ce să le ofere celor care doresc să își delecteze papilele gustative cu cele mai inedite mâncăruri tradiționale.
Turismul gastronomic atrage din ce în ce mai mulți vizitatori interesați, iar Delta Dunării are ce să le ofere celor care doresc să își delecteze papilele gustative cu cele mai inedite mâncăruri tradiționale.
Comuna Crișan din județul Tulcea organizează, anual, Festivalul Borșului de Pește, un eveniment de renume care reunește cei mai talentați bucătari din satele Deltei, pregătiți să ofere participanților o experiență pe care nu o vor uita.
Pe lângă tradiționalul borș de pește, nelipsit în satele Deltei, comuna Crișan se poate lăuda și cu alte rețete specifice acestei zone: crap la „proţap”, raci umpluţi, chifteluţe de peşte, știucă umplută, saramură de biban, crap, știucă sau somn, malasolcă preparată din știucă sărată și uscată, cu cartofi fierți și mujdei de usturoi, crap pe varză, plachie, pește prăjit cu mămăligă și mujdei, plăcintă cu brânză dulce și stafide, plăcintă cu brânză sărată, salată de icre de crap, știucă cu ceapă, scrumbie de Dunăre marinată sau afumată, ardei umpluți cu pește, măruntaie de știucă la ceaun, dar și deserturi deosebite precum varenichi sau nalangâte (un fel de clătite care se prepară adesea în casele lipoveneşti).
Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii