Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depozitul ecologic de deșeuri din Costinești, amendat de Garda de Mediu Constanța (GALERIE FOTO)

ro

15 Jun, 2023 11:44 1081 Marime text
foto: Garda de Mediu Depozitul ecologic de deșeuri din Costinești a fost amendat de Garda de Mediu Constanța cu 100.000 lei pentru nerespectarea condițiilor prevăzute în autorizația integrată de mediu.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Constanța, din verificările efectuate a rezultat că nu a fost respectată procedura de recepționare a deșeurilor si s-au depozitat deșeuri care nu au fost supuse în prealabil procesului de tratare.

„De asemenea, nu s-au asigurat măsurile tehnologice pentru functionarea in parametrii optimi a stației de epurare si nu s-a respectat cerința de acoperire periodică cu strat de pământ a celulei în exploatare pentru asigurarea zonei active de maxim 2500 mp.
Pe langa sanctiunea aplicata si masurile dispuse, s-a formulat propunere de notificare prealabilă care a fost transmisa la Agentia pentru Protectia Mediului, autoritatea competenta de reglementare. Dupa expirarea termenelor stabilite, Garda de Mediu va realiza un nou control pentru verificarea conformarii cu autorizatia integrata de mediu si legislatia in vigoare“ - au mai precizta reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

Citește și: 

Amenzi pentru operatorii economici care au aruncat deșeuri în incinta CET Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii